Oyunlar

Newzoo, Oyunlara 2015 Yılında 91.5 Milyar Dolar Harcayacak

Newzoo Hollanda’nın Amsterdam kentinde yer alan bir kuruluştur. 2014 yılında halka arz edilmiş olan şirketler arasında yer almış ve en fazla gelir elde etmiş, bunun yanı sıra yıllık bazda maksimum düzeyde gelir elde etmiş olan ve geleceğe dair umut dolu raporlar hazırlamayı başarabilmiş olan bir kuruluştur. Sadece 2015 yılı için 91,5 milyar dolar değerinde bir küresel oyun harcaması söz konusu olan bu markanın geçtiğimiz yıl boyunca 83,6 milyar dolar değerinde bir reklam harcaması yapmış olduğu bilinmektedir.

Biliyorsunuz ki küresel oyun sektörünün gelişimini mobil teknolojilerinde eklenmesi ile beraber hızlı bir şekilde geliştirmiş olduğu izlenmektedir. Bu alanda Çin 22,2 milyar dolar değerinde yatırım ile beraber birinci sırada yer aldığı ve 22 milyar dolar değer ile Amerika Birleşik Devletleri’nin izlediği bilinmektedir. Bu alanda ülke ekonomilerine de çok önemli katkılar sağlamış olması ile bilinmekte olan yatırım araçları arasında görülen oyunlar milyarlarca dolar değerinde bir hacme erişim sağlamıştır.

Bilgisayar, tablet ve mobil teknolojilere sahip olan cep telefonlar üzerinden android ya da ios sistemler için geliştirilmiş olan uygulamaların rahat bir şekilde gerçekleştirilmiş olduğu bilinmektedir. Newzoo oyunlar için bu yıl boyunca 91,5 milyar dolar değerinde harcama yapılacağı ön görüsüne sahip olduğu bilinmektedir. Bu alanda daima yatırımların büyümesi de söz konusu olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir