Nasıl Yapılır

Macbook Pro Fabrika Ayarlarına Nasıl Sıfırlanır?

Akıllı cihazlar hayatımızın her alanında kendine bir yer edinmiş durumda ve her an kullanmaktayız fakat uzun kullanım ve biriken çöp dosyaların etkisi ile cihazlarımız eskisi kadar hızlı çalışmayabilir ve donmalara neden olabilmektedir. Bu yazımızda Macbook Pro‘ya nasıl fabrika ayarı yapılacağını adım adım anlatacağız. MacBook Pro‘nuzu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce, güncel bir yedeğinizin olduğundan kesinlikle emin olun aksi takdirde bunun bir geri dönüşü olmayacaktır. MacOS Mojave ve önceki sürümleri çalıştıran Mac‘lerde iTunes‘daki Mac yetkisini kaldırın. Menü çubuğunda Hesap > Yetkiler > Bu Bilgisayarın Yetkisini Kaldır‘a gidin.

Ek olarak iCloud, iMessage ve FaceTime oturumunuzu kapatmak isteyeceksiniz. Sistem Tercihleri ​​> İnternet Hesapları altındaki diğer hesaplardan çıkış yapmak da zarar bir zarar vermez. MacBook Pro‘nuzu evinizdeki birine veriyorsanız, herhangi bir Bluetooth cihazının eşlemesini de kaldırmak isteyebilirsiniz.
MacBook Pro fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanır?
Mac‘inizin güncel yedeğini alın
MacOS Mojave ve önceki sürümlerde iTunes‘dan çıkış yapın (Hesap > Yetkilendirmeler > Bu Bilgisayarın Yetkisini Kaldır)
iCloud‘dan çıkış yapın (Sistem Tercihleri> Apple Kimliği> Genel Bakış> Çıkış Yap)
iMessage ve FaceTime oturumunu kapatın
NVRAM‘i sıfırlayın
MacOS Kurtarma’ya önyükleme yapın
Başlangıç ​​diskinizi silin
MacOS‘in yeni bir kopyasını yeniden yükleyin
NVRAM‘i sıfırlamak
Apple, bir destek belgesinde, kullanıcı ayarlarını silip güvenlik varsayılanlarını geri yüklediği için NVRAM‘ı sıfırlamanın önemli olduğuna dikkat çekiyor. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:
Mac‘inizi kapatın, ardından açın ve hemen şu dört tuşa birlikte basılı tutun: Option, Command, P ve R. Yaklaşık 20 saniye sonra tuşları bırakın.
MacOS Kurtarma’ya önyükleme yapmak


macOS Recovery, Mac‘inizi başlatırken kullandığınız tuş kombinasyonuna bağlı olarak farklı bir macOS sürümü yükler. Mac‘inizi açtıktan hemen sonra aşağıdaki tuş kombinasyonlarına basılı tutun ve yerküreyi veya Apple logosunu gördüğünüzde bırakın.
⌘R (Command R) = Mac‘inizde yüklü olan en son macOS‘i sonraki bir sürüme yükseltmeden yeniden yüklemeye yarar.
⌥⌘R (Option Command R) = Mac‘inizle uyumlu en son macOS‘a yükseltmeye yarar
MacOS Kurtarma için yükleme süresi internet bağlantınıza göre değişiklik gösterir. İşlem tamamlandığında macOS Utilities penceresini göreceksiniz.
Başlangıç ​​diskini silmek 
Yardımcı programlar penceresinde Disk İzlencesi‘ni ve ardından Devam‘ı tıklayın
Disk İzlencesi‘nin kenar çubuğunda başlangıç ​​diskinizi seçin
Yardımcı program penceresinin üst kısmındaki Sil‘e tıklayın
Disk için bir ad girin, biçimlendirme için Mac OS Genişletilmiş  ve şema için GUID Partition Map kullanın
Sil‘e tıklayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir