Nasıl Yapılır

Dokunmatik Ekranlar Nasıl Korunur?

 Günümüzde, dokunmatik ekranlı elektronik cihazların kullanımı oldukça yaygınlaştı. Kimi zaman küçük bir servet ödeyerek aldığımız cep telefonumuzun ya da tabletimizin ekranının çizilmesini, kırılmasını hiçbirimiz istemeyiz.
İlk dokunmatik ekranlı akıllı telefonumu aldığımda, ekran nasıl temizlenir, dokunmatik ekran nasıl daha uzun ömürlü kullanılır bilmiyordum. Ekranı kimi zaman ıslak mendille, kimi zaman peçeteyle, kimi zaman da evde bulduğum herhangi bir bez parçasıyla temizliyordum. Dokunmatik ekrana biraz sert temas ediyordum.

Ne mi oldu?

İki ay sonra ekran kılıfını eskitip çıkardım. Onu takip eden birkaç ay içinde ekranda parlamalar, görüntüde matlaşmalar başladı. Ekran tepkimelerinde azalmalar oldu. Telefonumu yok pahasına elden çıkarıp yeni bir telefon aldım.

Dokunmatik Ekran Koruma

Dokunmatik Ekranlı Cihazınızı Korumak İçin Neler Yapmalısınız?

Öncelikle, benim yaptıklarımı yapmayıp söylediklerimi yaparak işe başlayabilirsiniz. İyi bir temizlik ekranınızın uzun ömürlü olmasını ve onu daha rahat kullanmanızı sağlar. Temizliği mikro fiber bezlerle ve ekran temizleme ürünleriyle yapın. Gözlük bezleri işinizi görecektir.  İyi bir kılıf da dokunmatik ekranınızı korumaya yardımcı olur. Düşmelerden kaynaklı kuvveti absorbe eden kılıflar kullanın. Cep telefonları için yan sanayi her zevke hitap eden kılıflar üretilmektedir. Bir tanesi mutlaka beğeninizi celp edecektir.

Dokunmatik Ekran Nasıl Temizlenir

Ekran Kılıfı

Piyasada yüzlerce çeşit ekran kılıfları var. Bulardan birçoğu dokunmatik ekranınızı korumaktan çok cüzdanınızdaki parayı düşünen firmalar tarafından üretiliyor. Unutmayın atalarımız: “Ucuz etin yahnisi yenmez.” demişler.  Bu yüzden beş liralık, on liralık kılıflardan dokunmatik ekranınızı güzel bir şekilde korumasını beklemeyin. Cihazınızı yeni almışsanız, ekranınız üzerinde güzel bir kılıf var demektir. Bu dokunmatik ekranınızı uzun bir süre korumaya yardımcı olacaktır.

Peki, Daha Sonra
         Ekranınızdaki dokunma tepki süresi kısaldıysa, parlamalar ya da matlaşmalar başladıysa, kılıfınız herhangi bir sebeple zarar gördüyse, az kullanımda bile yağlanmalar başladıysa artık ekran koruyucunuzu değiştirme vakti gelmiş demektir. Kullandığınızı gsm operatörünün mağazasından ya da herhangi bir mağazadan yahut internet üzerinden kaliteli bir kılıf alarak kılıfınızı yenileyin.
   Telefonunuza ya da tabletinize kasko yaptırmak da mantıklı bir çözümdür. Biliyorsunuz ki kullanıcı hatalarından kaynaklı arızalar garanti kapsamına alınmıyor.
    Güneş ekranınıza zarar verir. Onu uzun süre güneş altında bırakmayın. Elektronik aletler cihazınıza, özelliklede dokunmatik ekranınıza zarar verir. Özellikle içerisinde mıknatıs barındıran aletlerden uzak tutun.

Dokunmatik Ekranınızı Korumak İçin Ne Yapmalısınız?

Kısaca;
  • Ekranınıza nazik davranın.
  • Dokunmatik ekranınızı kaliteli bir kılıfla kullanın.
  • Cihazınıza çarpma ve düşmelerden koruyacak güzel bir kılıf alın.
  • Ekranınızı mikro fiber bezlerle temizleyin.
  • Cihazınıza küçük bir servet ödediyseniz, ona kasko yaptırın.
  • Cihazınızı kullanmadığınızda, ekran kapanacak şekilde ayarlayın.
  • Güneşli ortamlarda uzun süre cihazınızı bırakmayın.
  • Mıknatıslı aletlerden ekranınızı uzak tutun.

One thought on “Dokunmatik Ekranlar Nasıl Korunur?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir