Nasıl Yapılır

Arkası Bulanık Video Nasıl Çekilir?

Akıllı telefonlarımızda ki hızlı gelişmeler sayesinde sadece bilgisayarda yapabileceğimiz bir çok şeyi artık elimizde ki akıllı telefonlarda da yapabiliyor hale geldik. Yeni nesil iPhone modellerinde ve bir çok android akıllı telefonda  portre modu ile arkası bulanık fotoğraflar çekilebiliyor.

Focos Live uygulaması ile ile bu süreç video tarafına da geliyor. Akıllı telefonların arkası bulanık fotoğraf ve video çekme kapasiteleri ufak sensörleri etkisiyle düşük seviyede yer alıyor. Bunun yerine firmalar çoğu zaman işin içine yapay zekayı katarak yapay bulanıklaştırma sistemleri kullanıyor. Apple’ın bu konuda yeni iPhone’larda yerleşik olarak sunduğu Portre modu en başarılı örneklerden. Ancak bu mod yukarıda da da söylediğimiz gibi sadece fotoğraf için çalışıyor. Focos Live ise fotoğrafçılık altyapısı kullanarak video kısmında da çalışmamıza ve düzenleme yapmamıza olanak sağlıyor. Firmanın alıştığımız  kullanımı oldukça kolay olan uygulaması, içerisinde çekilen videoları özel derinlik verileriyle kayıt altına alıyor. Bu sayede kullanıcılar videoları ön ya da arka kamera ile çektikten sonra arkası bulalık videolar elde edebiliyor, bulanıklık miktarını rahatlıkla düzenleyebiliyor. Gösterilen sonuçlar ise oldukça etkileyici duruyor.

 

İçerisinde birçok kişi için yeterli bir video editörü de yer alan uygulama, ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak uygulamadan tam sürümünü kullanmak için  uygulama içinden satın alınması gerekiyor. Uygulamayı Buradan İndirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir