Nasıl Yapılır

Android’de Ekran Görüntüsü Videoya Nasıl Alınır?

Android mobil cihazlarda ekran görüntüsü almak oldukça basit bir işlemdir. Ancak kullanıcıların daha fazla bilgi ihtiyacı gereği söz konusudur. Android’de ekran görüntüsü videoya alma, bu konudaki son fenomendir. Bu sayede cihazınızı yalnız bıraktığınızda, kim ne yapmış ya da buna benzer gelişmeleri video olarak izleyerek, hatırlamanız sağlanmaktadır.

Android Ekran Görüntüsünü Videoya Alma

Bu işlem için 4.4 sürümü ve üzerinde bir versiyona sahip, rootlu bir cihaz gerekmektedir. Root işleminin, cihazları garanti dışı bıraktığını ve yapılacak bir yanlışlık ile bir daha çalışamaz duruma gelmesine yol açtığını hatırlatalım. Recordable adlı uygulama, rootlanmış android cihazlarda ekran görüntülerini videoya almak için geliştirilmiş bir uygulamadır.

Uygulamanın kurulumundan sonra, video için gerekli ekran boyutu, kayıt süresi ve kayıt noktası gibi ayarların yapıldığı bir ekran ile açılmaktadır. Kayıt işleminin başlaması için, geri sayım ayarı da yapabilirsiniz. Bu sayede hangi görüntülerin kayda girmesini istiyor iseniz, o ekrana ulaşabilir ve artık işleri uygulamaya bırakabilirsiniz. Android’de ekran görüntüsü videoya nasıl alınır sorusuna verilebilecek en kısa cevap budur.

Bir başka nasıl yapılır yazımızda görüşmek üzere..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir