Mobil Teknoloji Teknoloji

Xiaomi’nin Sıvı Lensli İlk Telefonunu İnceliyelim!

Çinin  parlayan yıldızı ve teknolojinin devlerinden biri olan  Xiaomi, ilk katlanabilir telefonu Xiaomi Mi MIX Fold ile geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkmıştı. Katlanabilir telefon, Xiaomi’nin kendi geliştirdiği profesyonel görüntü sensörü Surge C1 ile birlikte geliyor. Bu cihaz aynı zamanda dünyanın sıvı lens kullanan ilk telefonu olma unvanını eline almıştı.

Xiaomi sıvı lens nedir?

Xiaomi, sıvı lensin neler sunduğuna dair kısa bir açıklama yaptı. Açıklamalara göre, geleneksel katı lensin şu ana kadar çözülmesi zor bir sorunu var. Lens modülü makro görüntüleme elde etmeye çalıştığında, çıktı tamamen mükemmel olmuyor. Bunun nedeni, mercek içindeki eleman hareketinin önemli ölçüde artması.

Ayrıca, dijital kırpma ve büyütme sonrası telefoto ve makro çekim mümkün. Bu, düşük çözünürlük ve düşük resim kalitesinin dezavantajlarına neden oluyor. Xiaomi sıvı lensinin tasarımı, modülün boyutunu sağlama öncülüğünde büyütme ve görüntü kalitesini büyük ölçüde geliştiriyor.

Xiaomi‘ye göre, lens biyonik prensibine dayanıyor. Geleneksel optik merceğin yerini alan akıcı bir sıvı film var. Bu, odak uzaklığını ve odağı olumlu yönde değiştiriyor. Katı geleneksel mercek, insan gözü merceği gibi akışkanlığa sahip sıvı bir bileşenle birlikte geliyor.

Sıvı merceğin sıkıştırılmasıyla, optik gücü sürekli olarak değiştirilebiliyor ve böylece uzun menzilli bir görünümden yakın mesafeli bir görünüme kadar sürekli bir menzil elde edilebiliyor.
Ayrıca sıvı lens aynı zamanda uzak sahneden yakın sahneye FOV değişimini de azaltıyor. Uzak sahneden genel yakın sahneye yakınlaştırma işlemi sırasında neredeyse hiç değişiklik olmaz, bu da video çekimi için daha uygun.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir