Mobil Teknoloji Sosyal Medya

WhatsApp’ın Rakipleri Gümbür Gümbür Geliyor WhatsApp Tehlikede!

WhatsApp’ın rakipleri  gümbür gümbür geliyor.WhatsApp‘ın son dönemlerde yayınladığı ve milyonlarca kullanıcının tepkisine neden olan tartışmalı gizlilik politikası nedeniyle insanlar alternatifler aramaya gizliliğe önem veren uygulamalar bulmaya başladı. WhatsApp‘a en iyi alternatif uygulamalardan Signal ve Telegram olmak üzere iki büyük uygulama gösteriliyor. Signal aynı zamanda Elon Musk tarafından da öneriliyor. Gizlilik tartışması nedeniyle WhatsApp, yeni gizlilik politikasının uygulanmasını 15 Mayıs’a erteledi.

 

Ancak, tarihe yaklaştığımızdan, insanlar artık Signal‘i  her zamankinden daha fazla kurmaya başladı. GulfNews‘e göre Signal, yılın ilk çeyreğinde hem indirmeler hem de aylık aktif kullanıcılar açısından dünya çapında en hızlı büyüyen uygulama konumuna geldiğini duyurdu.

WhatsApp‘a alternatif olarak kullanılan başka bir uygulama daha var. Telegram, WhatsApp‘tan daha zengin özelliklere sahp olduğunu gösteriyor. Ancak Telegram‘ın özelliklerine alışmış kullanıcılar ne  kadar kullanışlı olduğunu biliyorlar.

Telegram, rapora göre indirmelerde 3 numarada yer alıyor. Bununla birlikte, aylık aktif kullanıcılar Telegram‘da çok daha fazla. Analitiğe göre Telegram, MAU‘ları (aylık aktif kullanıcıları) için dünya çapında 2. sırada yer alıyor.

İndirmelerdeki ve MAU‘lardaki ani artışın nedeni WhatsApp‘ın büyük tartışmalara neden olan  gizlilik politikası olduğu açık. Son kararlar herkesin dikkatini çekti ve gizliliğine önem verenler pazardaki diğer uygulamaları aramaya başladı.

Signal ve Telegram‘ın indirilmesi her geçen gün artıyor. Signal basitliği tercih edenler için, Telegram ise zengin özelliklere sahip bir deneyim isteyenler için öneriliyor.

Yine de, Signal‘in özelliklerden yoksun olduğu anlamına gelmiyor. Signal, fotoğraflarınızı kırpmanıza ve çevirmenize olanak tanıyan yerleşik bir görüntü düzenleme aracına sahip. Modern görünmesini sağlayan karanlık bir modu da bulunmakta. Ayrıca Signal gerçekten de çok hızlı olması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Uygulama şu anda yalnızca Play Store’da 4,5 yıldızla 50.000.000’den fazla yüklemeye sahip. Bu rakamın Mayıs ayında yine artması bekleniyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir