Mobil Teknoloji

WhatsApp 2017’de Tüm Symbian Cihazlar Kullanımdan Kalkıyor

 

Özellikle Nokia’nın geliştirmiş olduğu cihazlar kullanıcıların karşısına çıkan Symbian işletim sistemine sahip olan telefonların kullanılıp kullanılmadığı çoğu kişi tarafından merak ediliyor; Fakat 31 Aralık 2016 tarihinden sonra WhatsApp tarafından alınan kararlar doğrultusunda dünya genelinde oldukça fazla bir kullanım payına sahip olan WhatsApp, Symbian’ı desteklemeyecek.

Symbian işletim sistemi özellikle 2000 yılının başında çok fazla popülerliğe sahipti. Akıllı telefonların arkasında olan iOS ve Android yazılımlarından önce piyasada boy gösteren Symbian ağırlıklı olarak Nokia firmasının dokunmatik telefonlarında ortaya çıkıyordu. Nokia tarafından 2011 yılında gelen açıklamalarla birlikte Symbian işletim sistemine sahip olan cihazların üretimini ve mevcut piyasadaki Symbian telefonlara sağladığı teknik desteği 2016 yılında sonlandıracağını açıklamıştı. Yapılan bu açıklamanın hemen ardından da Symbian tabanlı telefonların artık kullanılmayan bir işletim sistemine dönüştü ve geliştiriciler de Symbian için uygulama üretimini tamamen durdurmuştu. Bu olaylardan daha sonra Windows Phone 8 yazılımı Nokia telefonlarda Symbian’ın yerini geçmişti.

Dünya genelinde en çok fazla kullanıcı sayısına sahip olan anlık mesajlaşma yazılımlarından bir tanesi WhatsApp ise Symbian üzerinde oldukça ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip durumda. Fakat WhaysApp’ın Symbian kullanıcılarına göndermeye başlamış olduğu güncelleme bildirimleri ile WhatsApp’ın Symbian versiyonunu son kullanma tarihi açıklanmış oldu. Ortaya çıkan bu son güncelleme desteği sonucunda Symbian kullanıcıları 31 Aralık 2016 tarihinden sonra hiçbir şekilde WhatsApp yazılımını kullanamayacaklar böylece WhatsApp uygulaması üzerinden Symbian tabanlı bir cihazda mesaj alıp gönderme işlemi yapılamayacak.

WhatsApp’ın aldığı bu karar oldukça mantıklı; Çünkü Nokia firmasını bu yıl içerisinde Symbian’dan desteğini tamamen çekmesi ve bu işletim sisteminin aktif olan kullanıcı sayısının tamamen giderek düşmesi WhatsApp’ında çok daha az kullanılacağı anlamına geliyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda Nokia kullanıcılardan ne gibi davranışlar gelecek merak konusu çünkü cihazlarını yeni nesil bir cihaz ile değiştirmeleri gerekiyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir