Mobil Teknoloji

Sony Xperia Z5 Sızdırıldı

Geçtiğimiz haftalarda piyasadan çekilebileceği haberleri söylentisine sahip dev teknoloji firması Sony, geçtiğimiz günlerde yeni modeli Xperia Z3+’ı tanıtmıştı. Bu tanıtılan telefon pek fazla değişiklikle gelmemekle beraber piyasa de pek de pozitif tepki ve istek almadı. Bunun üzerine yeni model arayışına geçen Sony, Xperia Z5 Modeliyle birlikte yeniden piyasada boy gösterecek.

Neden Z5 diye soracak olursanız Xperia Z3+ modeli global de plus ibaresi ile çıkmıştı ama Firma Çin menşeili olduğu için kendi ülkesinde Z4 Olarak piyasaya sürüldü bu nedenle globale göre 4 rakamını atlıyor.

Eylül ayının gelmesiyle birlikte düzenlenecek olan IFA 2015 Fuarında tanıtılması bekleniyor. Yine sade modelle çıkmayacak olan Z5 serisi Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Ultra olmak üzere üç modelle gelecek.

Donanım ve teknik özellik bakımında Z5 modeli Z2 ve Z3 Modelinde olduğu gibi büyük ses getirecek gibi tabiki haberlerde bulunan sızıntılar doğru çıkarsa.

Qualcomm’un bünyesinde barındırdığı son işlemsi olan Snapdragon 820 işlemcisini kullanacak olan Xperia Z5 4GB Rame de sahip olacak. Ekran çözünürlüğü her ne kadar belli olmasada Full HD üzerinde bir çözünürlük kesin olarak bekleniyor.

Batarya ömrüne çözüm olacak gibi gözüken Z5 4500mAh kapasitesi ile gerçekten dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor, piyasadaki büyük kapasiteli bataryaya sahip cihazların bile üstüne 1000mAh’lık fark ile geliyor.

21 Megapiksel kamera ile gelen Z5, tüm cihazlarda görmeye başladığımız parmak okuyucu ile birilikte gelecek.

Her ne kadar bu özellikler dikkat çekip heycanlandırsada bana göre bir piyasa oyunu sayılır, bu saydığım özelliklerin tümü Z5 serisinin en üst ve pahalı olan modeli Z5 Ultra modelin de yer alacaktır. Sony heycanlandırsada yine cep yakan fiyatlarıyla gelecek, ama her iyi şeyin bir bedeli vardır ve bu bedel bu kadar fazla olmamalıdır.

Kaynak: http://www.tamindir.com/sony-piyasadan-vazgecmiyor-xperia-z5-eylulde-geliyor_h-11228

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir