Mobil Teknoloji

iOS Fotoğraf Uygulaması “Blur”

iOS uygulamaları arasında belki her zaman olmasa da belirli aralıklarda oldukça işinize yarayacak olan bir uygulamayı sizler için mercek altına alarak inceleyeceğiz. Blur isminden de anlaşılacağı üzere fotoğraflarınızın veya çeşitli resimlerinize farklı derecelerde bulanıklaştırmaya yarayan bulur bu sayede renkleri yumuşatarak oldukça farklı görüntüler elde etmenizi sağlıyor.

Diğer iOS uygulamalarından farklı olarak Blur, bünyesinde farklı olarak ek bir özelliği bulundurmuyor. Yani sadece bulanıklaştırma üzerine yoğunlaşmış bir uygulama olduğu söylenebilir. Bu yönüyle işlevselliğin düşük ancak odaklanılan işlemden elde edilen sonuçların mükemmel olduğunu söyleyebiliriz.

ios-blur

Ana ekran üzerine yerleştirilmiş 3 adet buton ve 1 adet kaydırma çubuğu ile tüm bulanıklaştırma işlemini yerine getiren uygulamada geriye sadece Blur butonuna dokunmak kalıyor. Bu tuşa bastığımızda rastgele fotoğrafları seçmeye başlayan uygulamada geriye sadece bulanıklığın derecesini ayarlamak kalıyor. Eğer galerinizde bir fotoğrafı üzerinde bu işlemleri yapmak isterseniz, sol alt tarafta bulunan butona dokunmanız yeterli olacaktır.

Özellik olarak sadece bir noktaya odaklanan Blur uygulamasının tek eksik yanının bu olduğu söylenebilir, Blur ile oluşturacağınız birçok farklı resimle masaüstünüze ve fotoğraflarınıza farklı bir duruş kazandırabilirsiniz. App Store üzerinden 0.99 dolar ücretle sahip olabileceğiniz uygulamayı aşağıdan indirebilirsiniz.

App Store – Blur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir