Mobil Teknoloji

Apple iOS 9’u Tanıttı

Apple, Türkiye genelinde ve dünya genelinde üretmekte olduğu teknolojik yeniliklerle aktif bir kurumdur. Apple bu yıl içinde gelenekleri bozmuyor ve birçok yeniliği beraberinde getirmekte olan WWDC etkinliği çerçevesinde San Francisco’da yer alan tanıtımlarda yepyeni ürünlerini insanlara sunuyor. Apple bu sezon en çok dikkat çekecek olan güncellemelerinden biri olan iOS 9‘un tanıtımı ile beraber tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumdadır.

Apple markası tarafından insanlara sunulmuş olan iPhone ve iPad gibi modeller için kullanılmakta olan işletim sistemine biliyorsunuz ki iOS adı verilmektedir. Bu işletim sistemi hakkında çok detaylı bilgiler henüz insanlara verilmemiş olsa da yenilikleri asla dur durak bilmeyen Apple markası için insanlar tam bir teknoloji çılgınlığı yaşamaktadır. Apple tarafından yapılan açıklamalarda iOS 9 ile beraber çok daha iyi bir performans elde etmenin mümkün olduğu, çok daha iyi bir batarya ömrüne sahip olunabileceği ve çok daha gelişmiş seçeneklerin kullanıcılara sunulacağı söylendi.

ios 9.0 beta 1

Apple bir diğer yandan ele alındığında yepyeni özellikler sayesinde insanların yaşamlarını kolaylaştıracağını söylemektedir. Bunlardan biri de Google tarafından geliştirilmiş olan Google Now ile beraber siri entegrasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Numarasını bulamadığınız bir kişi varsa o kişinin email bilgileri de dahil olmak üzere karşınıza kolay bir şekilde gelecektir. Apple ile beraber alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz gerekecektir. Başarılı bir şekilde sizin yaptığınız işlemlerin analiz edilmesini sağlayacak olan Apple, iOS 9 ile beraber yeni detaylar da karşımıza çıkıyor.

Merakla beklediğimiz Apple iOS 9 sürümü ile beraber kullanıcılar rahat bir şekilde internet siteleri arasında bir takım notlar bırakabilecek ve bu notları direkt olarak paylaşma olanağına sahip olabilecek. Buda birçok insan tarafından notların görülmesini sağlayacak ve internet sitelerinin güvenilirlik oranları hakkında insanların kolayca fikir sahibi olmalarını sağlayabilecektir. Apple iOS 9 ile beraber insanlar WWDC etkinliğindeyken ipad sahibi olan insanların çok daha rahat bir şekilde multitasking uygulamaları sayesinde bir anda birden çok işi gerçekleştirebiliyor olmasını sağlayacak bir teknoloji ile geleceklerini duyurmuş oldu. Apple iOS 9 ile beraber insanlar çok daha rahat bir şekilde uygulamalar arasında geçişler yapabilecek ve işletim sistemi sayesinde çok daha hızlı, çok daha iyi performanslar elde edebilecektir.

iOS 9 özellikleri

Apple iOS 9 ile ilgili olarak henüz ne zaman çıkış yapacağı konusunda bir netlik verilmemiş olsa da Tim Cook tarafından yapılan duyuruda Apple iOS 9 için bir takım test sürecinin başlatılmış olduğunu ve gerekli duyuruların Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirileceği hakkında küçük ama önemli detaylara yer verildiğini söyledi. Apple iOS 9 ile beraber insanlar çok daha hızlı ve çok daha profesyonel anlamda sonuçlar elde edebilecek.

Ayrıca sadece geliştiriciler için iOS 9.0 beta 1 sürümünü de yayınlayan Apple, Temmuz ayından itibaren yeni sürümün betasını tüm kullanıcılara sunacak. Betayı indirebilmek için geliştirici kimliğiniz ile giriş yapmanız yeterlidir: https://developer.apple.com/ios/download/

Kaynak: http://www.tamindir.com/apple-ios-9u-tanitti_h-10799/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir