İnternet

Whatsapp Mesajları Neden Gitmiyor

Dünyanın en büyük online mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp, 31 Aralık 2015’de saat 18.45’ten beri önemli bir sorunla karşı karşıya. Whatsapp kullanıcılarının gönderdikleri iletiler karşı tarafa ulaşmıyor. Bazen de Whatsapp üzerinden gönderilen mesajların çok geç de olsa iletildiği görülüyor. Peki, Whatsapp mesajları neden gitmiyor? Bu durumla ilgili Whatsapp yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi; fakat yılbaşı için gönderilen mesajların Whatsapp serverlarını zorladığı tahmin edilmekte.

Siz de Whatsapp üzerinden gönderdiğiniz mesajların iletilmediğini görüyorsanız bunun için telefon ya da internet ayarlarınızla oynamayın; çünkü bu sorun şuan tüm dünya genelinde yaşanıyor. Yani sadece siz değil, milyonlarca Whatsapp kullanıcısı şuan için uygulamayı yeteri şekilde kullanamıyor. Yılbaşı gecesi için sevdiklerine ve arkadaşlarına mesaj gönderen kişiler, Whatsapp sisteminin kilitlenmesine sebep oldu. Whatsapp gibi dünyaca ünlü bir online mesajlaşma uygulamasının bu hususta yetersiz kalması gerçekten kadıköy escort düşündürücü.

Whatsapp mesajları, gecenin ilerleyen saatlerinde geçte olsa iletilmeye başlandı. Yine de mesajlaşma uygulamasında tam bir iyileşme olmadığını söylememiz mümkün. Bu durumun geçici olacağı söylenirken Whatsapp uygulamasının ileriki saatlerde ya da günlerde aynı sorunu çıkarıp çıkarmayacağı da merak konusu.

Whatsapp üzerinden sevdiklerine mesaj, resim, video, ses dosyası ve benzeri iletiler göndermeye çalışanlar şuan için bunun sıkıntısını yaşamakta. Bu durum, Twitter, Facebook ve benzeri sosyal medya platformlarında da büyük ses getirdi. Milyonlarca kullanıcı, Whatsapp mesajlarının gitmemesi ile ilgili tepkilerini bu sosyal medya platformlarından dile getirdi. Özellikle Twitter’da bir anda gündem oluşturan ve Trend Topic olan Whatsapp sorunu, özellikle esprili şekilde dile getirildi. Benzer bir durum Facebook için de yaşandı. Facebook kullanıcılarının bazıları, Facebook mesajlaşmaları için de benzer bir sorunun yaşandığını dile getirmekte.

Facebook ve Whatsapp üzerinden gönderilen mesajların iletilmeme sorunu ile ilgili Facebook’tan bir açıklama geldi. Facebook yönetimi, durumun farkında olduklarını; yılbaşında yaşanan yoğunluktan ötürü böyle bir durumla karşılaştıklarını belirtti. Dünya genelinde yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirten Facebook yönetimi, kullanıcılarından özür dilemeyi de ihmal etmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir