İnternet

Veri Gizliliği ve Siber Saldırılar

21.YY’dayız ve çağımız dijital bir çağ. Genellikle dünya genelinde de internet kullanmayan kişi sayısı çok az. Bu nedenle herkes kişisel bilgilerini bir şekilde paylaşıyor. Ancak bu noktada aklımıza takılan soru ise şu. Bu bilgileri isteyerek mi yoksa istemeden mi paylaşıyoruz. Evet, istemeden bilgi paylaşımı aklımıza gelebilecek en kötü sorulardan. Hatta bu noktada birçok örnek gösterilebilir. Mesela insanlar kolay erişilmesi için internete bazı bilgileri koyarlar işte bu masumane bir şekilde konulan bilgiler yanlış kişilerin ellerine geçtiğinde çok kötü sonuçların ortaya çıktığını biliyoruz.

veri gizliliği

Hatta bugün uzmanlar bu konuda çokça uyarılarda bulunuyorlar. Bunlardan en belirgin olanları tabiî ki karışık şifreler konulması. Özellikle sosyal medya hesapları ve banka hesaplarının çalınma ihtimaline karşı daha güvenli çözümler bulunuyor. Hatta sizin çok basit bir şekilde görmüş olduğunu konularda dahi bu gibi şifrelemelere oldukça dikkat etmek gerekir. Hatta bu konuda insanlara yardımcı olmak için kurulmuş Siber Güvenlik Derneği gibi bazı kurumlar da vardır.

Bugün dünya genelinde fiziksel saldırıların dışında siber saldırılarda olmaktadır. Bu kişisel olduğu kadar ülke olarak çok önemli bir konudur. Bizler kesinlikle internete koyduğumuz kendi hakkımızdaki bilgilerin tamamının kaybolabileceğini unutmamamız gerektiğini bilmeliyiz. Ona göre bir yaklaşım getirmemiz de bu nokta da en doğru seçim olacaktır. Özellikle eğer ki şirket bilgisayarlarını kullanıyorsanız internete kapalı olması sadece gerektiğinde açılması en doğru tercihtir.

One thought on “Veri Gizliliği ve Siber Saldırılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir