İncelemeler

Elektrikli Otomobillere Büyük Zam!

Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili olarak nitelendirilen CİTROEN e-C4, Kasım ayına zamlı fiyatı ile merhaba dedi.

CİTROEN geçtiğimiz ay yeni elektrikli otomobili e-C4’ü tanıtmıştı. Farklı tasarımının yanı sıra fiyatıyla da dikkat çeken e-C4, en ucuz elektrikli otomobil ÜNVANINI da ele geçirmişti. Kasım ayının ilk gününde ise CİTROEN e-C4’de zamlanarak 800 bin TL bandının üzerine taşında.

CİTROEN e-C4 Kasım ayına zamlı giriş yaptı

CİTROEN, Kasım ayı ile birlikte fiyatlarını güncelledi. Fiyatlarda en çok dikkat çeken ise markanın yeni elektrikli otomobiline gelen zam oldu. 786 bin TL’lik LANSMAN fiyatı ile karşımıza çıkan e-C4, artık kampanyalı fiyatı ile 801 bin TL’den alıcı buluyor. Modelin kampanyasız fiyatı ise 813 bin TL olarak belirtiliyor. Yeni model kampanyalı fiyatıyla da yine en ucuz elektrikli otomobil ÜNVANINI koruyor.

LANSMANDA  özellikle benzinli versiyonu ile aynı fiyatta sunulması ile dikkat çeken CİTROEN e-C4 bu çizgisini ise korumayı başarıyor. 1.2 PURETECH 130 HP EAT8 motor ve ŞANSIMAN ikilisi ile sunulan ve SHİNE BOLD donanımlı C4 de yine aynı fiyatlarla CİTROEN sayfasında yerini almış durumda. CİTROEN e-C4’ün fiyat anlamındaki rakibi Renault ZOE ise 809 bin TL’lik fiyatını şimdilik koruyor.

Yeni CİTROEN e-C4 kaputunun altında 136 beygir güç ve 260 NM TORK  üretebilen elektrikli motoruna ev sahipliği yapıyor. 50 KWH’LİK lityum-iyon bataryaya ev sahipliği yapan aracın menzili WLPT verilerine göre 350 kilometre olarak açıklandı. Yeni modelin bataryasını 100 KW’LİK  hızlı şarj cihazı ile yarım saat içerisinde yüzde 80 oranında doldurmak mümkün.

Teknik özellikler

  • Güç:                                            136 PS (100 kW)
  • TORK:                                           260 NM
  • Batarya:                                     Lityum iyon
  • Batarya Kapasitesi:                 50 kWSA; Menzil: 350 km WLTP
  • Dahili şarj cihazı (OBC):         7,4 kW

Şarj süreleri:

  • 100 kW hızlı şarj (DC) istasyonu: 30 dakikada %80 / 10 dakikada 100 km menzil
  • Wall Box 7,4 kW / 22 kW:              7 saat 30 dakika
  • Ev tipi priz:                                        15 saat (güçlendirilmiş priz)
  •                                                            24 saatten uzun (standart priz)

Döviz kurlarında dalgalanma sürerken tüm dünyadaki enflasyon da fiyatları etkilemeye devam ediyor. Sizce CİTROEN e-C4 zamlanmaya devam eder mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir