Genel

Yeni Nöron Tipi Keşfedildi

Araştırmacı bilim adamları son zamanlarda yeni bir nöron tipi keşfetmişler ancak dilerseniz keşfedilen bu nöron hakkında bilgi vermeden önce nöron ne demektir bunu açıklayalım. Çünkü insanlık için çok önemli olan bu sinir hücreleri bizlere çok konuda yardımcı olmaktadır.

Nöron nedir?

İnsanların vücutlarında iletişimi sağlayan sinir hücreleri vardır işte bu sinir hücrelerine nöron ismi verilmektedir.  Nöronlar aynı zamanda insan vücudundaki hücrelere de benzemektedirler. Bu nedenden dolayı da bilgi akışını sağlamaktadır diyebiliriz. Nöronları iki şekilde değerlendirebiliriz birincisi vücuttan alınan bilgileri beyne ileten nöronlar ikincisi ise beyinden alınan bilgileri vücuda ileten nöronlar.

Nöronun anlamını kısaca bu şekilde özetleyebiliriz. Alman bilim adamları da yeni bir sinir hücresi yani nöron keşfettiler. Buradaki nöron’un iletişim için başka bir hücre gövdesine ihtiyaç duymadığıdır. Çünkü normalde nöronlar sinyalin geçmesi için hücre gövdesine ihtiyaç duyarlar. Bu nöron ise bilim dünyası için oldukça önemlidir. Fakat bu noktada şunu belirtmek istiyorum bu henüz proje aşamasında yani sadece fareler üzerinde yapılmış bir deneyin sonucu henüz insanlarda böyle bir gelişmeye rastlanmadı daha sonraki aşamada da insanlar üzerinde denenmesi planlanıyor. Ancak yinede insanlık için büyük bir keşif olduğunu belirtebiliriz.

Belki de bu yeni nörondan faydalanılarak özellikle felçli insanlar üzerinde başarılı sonuçlar elde edilebilir ya da bunun gibi başka bir konuda bizlere yardımcı olabilir.

2 thoughts on “Yeni Nöron Tipi Keşfedildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir