Genel

PlayStation’ın Evrim Süreci!

Sony’nin ilk olarak 1994 yılında piyasaya çıkartmış olduğu PlayStation’ın üzerinden 20 yılı aşkın bir zaman dilimi geçti. Günümüzün vazgeçilmez konsollarından bir tanesi olmayı başaran Sony’in daha önce ki ürünlerine gelin birlikte göz atalım.

Firma tarafından ilk PlayStation’ın 1994 yılında piyasaya çıkarılmasından ardından da yaklaşık olarak yirmi yıldan fazla zaman geçmiş durumda. Ortada geçen uzun zamanda PlayStation hem teknik açıdan hem de görsel açıdan büyük bir değişime uğrayarak günümüzün en popüler oyun konsolu olmayı başardı. Bu yazımızda ise başarılı oyun konsolunun geçmişten günümüze çıkarttığı ürünlerini anlatıyoruz.

PlayStation – 1994

playstation-1995-1[1]

Sega gibi bir oyun firmasını geri de bırakmayı başaran PlayStation, Sony’nin oyun sektörü sürecinde güçlü bir marka olarak başarıya uzanan konsol olmayı başardı. Compact Disk teknolojisini ilk kez oyun pazarına taşıyan PlayStation, gerçek zamanlı 3D grafik yapısını kullanmıştı.

Yaklaşık olarak 299 Dolar değerinde ki bir fiyat ile satışa çıkan ürünün yanında, Vazgeçilmeyen oyun konsolunun joystick ürünü yer alıyor.

PlayStation 2 – 2000

BTAGFW Playstation

Sony’nin yaklaşık olarak altı yıl sonra çıkartmış olduğu milenyum kategorisinde olan PlayStation 2 konsolu, DVD teknolojisi ile birlikte güncelleme sürecine giderek multimedya özelliklerini beraberinde getirmişti. Tasarımında siyah kasaya geçiş yapan Sony, Analog tuşlar ile güncellendiği DualShock 2’yi de PlayStation 2’nin de kutu içerisinde dâhil ederek oyuncuların gönüllerini kazanmayı başardı.

PlayStation 3 – 2006

ps3_portal_vf1[1]

SonyPlayStation 2 versiyonundan tam altı yıl sonra PlayStation 3 ile kullanıcıların karşısına çıktı. Optik medya çağını yakalamayı başaran firma, Blu-Ray Disk ile güncellenen bir konsolu satışa sundu. PlayStation Network platformu sayesinde online olarak oyunculuk deneyimine ilk adımlarını atarken, Kablosuz kontrol cihazını da kutu içerğine dahip etti.

PlayStation 4 – 2013

PlayStation-4[1]

PlayStation 3 versiyonunu sonra yaklaşık olarak yedi yıllık bir süre zarfı ardından Sony, En son konsolu PlayStation 4’te donanımlarına ve aksesuarlarına ağırlık vermeye başladı. Yaklaşık olarak 8GB GDDR5 bellek ile boy gösteren PlayStation 4’te yine Blu-Ray sürücüleri yer alıyor.

Firma sağlamış olduğu özelliklerle birlikte remote play desteği üzerinden aynı anda sekiz oyuncuya kadar destek sunuyor. PlayStation 4 çözünürlük açısında da büyük bir başarıya imza atarak şuan da Sony’nin son konsol ürünü olarak piyasada yer alıyor.

office yazılım lisansı satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir