Genel

İlerlemek İçin Motive Olmanın Yolları

Çoğumuz kendimizi motive edecek başka bir deyişle gaza getirecek şeyler ararız. Öyle günler vardır ki hatalar yaparız veya sevimsiz haberler alırız. Böyle durumlarda sevdiğimiz insanlardan duyduğumuz birkaç tatlı söz bizi o gün için motive eder. Bu bizim karşımıza çıkan istemsiz bir motivasyon yoludur. Fakat kendimizi bile bile motive etmenin yollarını da ararız. Mesela sürekli elimizin altında olan internete girip bu tarz başlıkları okuruz ve sadece okumak bile motive edebilir. Gelelim bir işe karşı ya da hayata karşı motive olabileceğimiz konulara.

 

Spor yapmak

Spora başlamak neredeyse hepimizin fikridir ama çok az kişi bunu eyleme döker. Fakat spor yapmak ki her türlüsü dahil insanı FİZİKEN, ruhen ve zihnen rahatlatır ve eskisine göre yaşadığımız olaylara karşı tepkimiz çok daha farklı olur. Bu da motivasyonumuzu yükseltir.

-Film izlemek ve müzik dinlemek

Başarı ve biyografi tarzındaki filmleri izlemek bize hayattan gerçekten başaramayacağımız şey yoktur hissini yaratır ve buna inandırır. Aynı şekilde ritimleriyle ruhumuza dokunan, motive eden şarkılarda öyledir, bizi yükseltir.

-Ünlü sözler

Hayatta her zorluğa rağmen büyük başarılar elde eden insanlar vardır. Bu insanların hayat hikayelerinden sonra gelen ünlü sözleri vardır. İçimizdeki o gaza getiren ruha dokunur ve bizi motive eder. Aslında bu sözleri bir şeyler başarmaya çalışırken sürekli hatırlamalıyız. Mesela gerçekten bize dokunanları gözümüzün önünde tutmalıyız; bir şeyleri gerçekten paylaşmak istiyorsak.

-Hayal etmek

Sürekli bir şeyler hayal ederiz. Geleceğe yönelik, para, okul-iş ve hatta şöhret. Oluru yok diye hayal etmekten vazgeçmemelisiniz. Önce hayal etmeli, etmeli ki gerçekleştirmek adına adımlar atabilmelisiniz. Hayallerle motive olup yaşanmalı hayat. Daha sonrası çorap söküğü gibi gelir. Hatta siz hayallerinizden vazgeçseniz bile hayalleriniz sizden vazgeçmez. William Russell ”Büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır.” der. Büyük hayal etmekten korkmayın, kendiniz sınırlar içerisine sokmayın. Bunu başardığınız sürece kendinizi her gün motive etmiş olarak bulursunuz.

Gerçekten bir şeyler başarmak istiyorsak motive olmak isteriz. O yüzden ”Ben bunu istiyor muyum?” ya da ”Ben ne yapmak istiyorum, ben kimim?” diye sormalı insan kendine. Bir plan, bir rota belirlemeli bu hayatta; istediği, arzuladığı, hayal ettiği şeylerden oluşan. Motive olmak kolay iş…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir