Genel

Hp ile Lenovo Sunucu Arasındaki Farklı Özellikler

Günümüzde en çok üretimi yapılan sunucu formları tower ve rack sunucu olmaktadır. Tower sunucu modelleri; masaüstü bilgisayar yapısı ile görünüş olarak oldukça benzerdir. Genel olarak hp sunucuya da lenovo sunucu için giriş seviyesi sunucuların yükseklikleri 4U kısmından başlar. Tower sunucuları bu aşamada kabin montajına ihtiyaç duymaz. Bundan dolayı da kabin montaj kitleri ya da farklı gereksinimlere ihtiyaç duymaz. Tower sunucuları genel olarak teknik özellikleri bakımından hp sunucu ve lenovo sunucu için 3 sınıfta incelenir. Bunlar; giriş seviyesi, orta seviye ve üst seviye olarak ifade edilir. Giriş seviyesinde olan hp sunucu ya da lenovo sunucu genel olarak üzerinde yapılacak işlemler ile kıyaslandığında küçük işletmeler ve kullanıcı sayısı az olan yerlerde kullanılabilir. Yükseklikleri 4U dan başlar. Genel itibari ile 1 soket işlemci, 4 adet RAM slotu, 4 adet HDD slotu ve 1 ADET PSU desteğine sahip olmaktadır. HDD arabirim olarak SATA kullanırlar. RAID 0,1,5,10 destek sağlar. Maliyet bakımından diğer modeller ile kıyaslandığındaözellikle server fiyatları bakımından çok avantajlı olmaktadır.

Lenovo Sunucu

Lenovo sunucu için ve Hp sunucu için tercih edilen giriş seviyesi sunucular; HPE ML10 , HPE ML30, LENOVO THINKSERVER TS150 olmaktadır. Orta seviye olarak tercih edilecek olan sunucular ise küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılabilir. Bu sunucuların çeşitleri genel olarak yükseklikleri 4.5U dan başlar. Genel itibari ile 1 soket İŞLEMCİ, 4 adet RAM slotu, 4 adet HDD slotu ve 1 adet PSU desteğine sahiptirler. HDD arabirim olarak SATA ya da SAS kullanabilirler. Bazı çeşitlerinde ise harici olarak raıdCONTROLLER kartı gelir. Bu özelliği sayesinde de raıdyapısına sahip olandataların okuma yazma hızında kayda değer hızlanma ve performans iyileşmeleri görülür. Giriş seviyesi sunucunun performans anlamında yeterli olmadığı, kullanıcı sayısı maksimum 15 olan yerler için idealdir. Hp sunucu için orta sevilerde; HPE ML110, Lenovo sunucu için ise; LenovoThinkserver TS640 tercih edilebilir. Üst seviye tower sunucuları ise; büyük işletmeciler için genel olarak tercih edilir. Genel itibari ile 2 soket işlemci, 24 adet RAM slotu, 8 adet HDD slotu ve 2 adet PSU desteğine sahip olmaktadır. Yükseklikleri 5U seviyesinden başlamaktadır. HDD arabirim olarak SAS ya da SATA kullanılabilmeleri mümkündür.

Server Fiyatları

Server fiyatları tercih edilen servere göre değişmektedir. Giriş seviyesinde, orta seviyede ya da yüksekseviyede server tercihi; server fiyatları için etkileyici olmaktadır. Bunun yanı sıra www.kurumsalit.com sitemiz üzerinden, online olarak en uygun fiyatlara, maksimum kalite server sipariş edebilir, yedi gün, yirmi dört saat bizlere ulaşabilir ve güvenli alışverişin keyfini doyasıya çıkartabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir