Genel

Çamaşır Makinesi Su Boşaltmama Problemi

Günümüzde yaygın şekilde kullanılmakta olunan çamaşır makineleri sayesinde artık eskiden olduğu gibi çamaşır yıkama işlemi için uzun saatleri alan ve son derece yoğun efor sarf etmeye yol açarak yorucu ev işi olarak bir yaklaşım sergilenmesine gerek bulunmuyor. Çünkü çamaşır sepetinden, makineye doldurulan çamaşırlar, son derece modern koşullarda son derece kaliteli ve hızlı bir şekilde yıkanabiliyor. Böylelikle çamaşır yıkama işleminden geriye kalan zamanları kişisel aktivitelere yönelik olarak harcayabilmek mümkün oluyor. Üstün performans içermekte olan Arçelik markalı çamaşır makinelerinde zamanla yaşanabilecek su boşaltmama sorununa yönelik olarak ise Bulgurlu Arçelik Servisi hizmetlerinden yararlanılabiliyor. Özellikle de çok sık şekilde servis merkezimizde karşı karşıya kaldığımız çamaşır makinesi arızalanmalarından birisi de çamaşır makinesinin su boşaltmama sorunudur.

Çamaşır makinesinde bu tip bir sorun yaşanması durumunda ise Sancaktepe Arçelik Servisi teknik ekipleri tarafından ilk olarak çamaşır makinesinin pompa kapağıdır. Makine pompa kapağı açılarak, çamaşır makinenizin alt bölümünde yer alan filtreyi temizleyerek, kontrolünü gerçekleştirmekte olan teknik ekipler, makine pompasına herhangi bir yabancı cisim sıkışmışsa, yerinden çıkartılarak, iyi bir şekilde temizlenmektedir. Sorun buradan kaynaklı ise bu müdahalenin ardından makine standart şekilde yıkama fonksiyonlarını yerine getirebilecektir. Ancak herhangi bir tıkanıklık söz konusu değil ise teknik ekipler tarafından 2.olasılık olarak çamaşır makinesinin pompa motorunda arızalanma değerlendirmesinde bulunmaktadır. Bu çerçevede de çamaşır makinesinin pompa motoruna kaçan yabancı cisimler ya da voltaj sebebiyle ani bir yanma yaşayabileceği için manyetik olan motorları yenisi ile değiştirerek, arızanın çözüme kavuşması sağlanmaktadır.

Çamaşır makinesinin arızalanmış olan pompa motorunun değişiminse ise sadece orijinal Arçelik yedek parça kullanımı gerçekleştirildiği gibi oldukça ekonomik şekilde yerinde müdahale sonucunda yaklaşık olarak 15 ila 20 dakikalık bir süreç içerisinde değişimi hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Böylelikle yana sanayi ürünü olan dayanıksız pompa motorlarının kısa süre içerisinde yeniden arızalanma yaşayarak, hem ek maliyet hem de önemli bir zaman kaybı yaşanmasına neden olabileceğinden bu durumun önlenebilmesi hedefi ile teknik ekipler tarafından sadece orijinal Arçelik yedek parça kullanımına fazlasıyla önem gösterilmektedir. Bu yüzden Arçelik Servisi dışında bir yere cihazınıza müdahale ettirmemenizi tavsiye ederiz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir