İnternet Sosyal Medya

8 Yaşındaki Charli YouTube’un Zenginleri Listesinde

8 Yaşındaki Charli YouTube’un Zenginleri Listesine İsmini Yazdırdı Sosyal medyanın gelişmesi ve internet reklamcılığının büyümesiyle birçok kişi bu işten hobi ve iş olarak para kazanmaya başladı ve devam ediyorlar. Bu intenetten para kazanma ve eğlence yollarından birisi olan YouTube sayesinde birçok Türk ve yabancı kullanıcı gelir elde ediyor.

Son örneklerinden biri ise 8 yaşındaki Charli ismindeki kız. Gelir elde etmekle birlikte kendi kanalının ismini en çok kazanan YouTube kanalları listesinin başlarına yazdırmayı başardı.

Bu yaşından büyük işerin altına giren küçük kızın video konsepti yemek üzerine. CharlisCraftyKitchen kanalında sevimli ve yaratıcı tatlı ve yemeklerin yapılışını yayınlıyor.

CharlisCraftyKitchen

Birçok yaratıcı ya da gereksiz reklam tıklaması alan her kanala bir tombul dede cömertliğiyle para veren YouTube, 8 yaşındaki Charli’ye ise aylık yaklaşık 127.777 dolar veriyor bu da yaklaşık 342.218 Türk Lirasına denk geliyor.

2012 Yılından bu yana kanalında video yayınlayan küçük kızın, ortalama aylık 29 Milyon izlenmesi var.

Ülkemizde bu değerlere yakın Türk kanallarının bu gelirlere ulaşamamasının en büyük sebebi ise Türkiye’de Google’nin sağladığı reklam ödeme oranlarının az olması. Diğer bir sebep ise kategori farklılıkları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir