Teknoloji

Spotify’dan Bir Yenilik Daha

Geçtiğimiz yaz aylarında müzik yayını servisi Spotify yeni bir özelliğini duyurmuştu. Haftalık Keşif çok beğenildi şimdi ise farklı bir güncelleme ile karşımızda.

Spotify’ın Haftalık Keşif yeniliği ile Spotify tarafından size özel bir çalma listesi oluşturuluyordu. Bu liste sizin dinleme alışkanlıklarınıza göre şekillendiriliyor. Bir çok insan bu yeni özelliği inanılmaz derecede kabullendi. Spotify gerçekten de harika bir algoritma ile çok doğru seçimler yapmaya hala daha devam ediyor.

Görünen o ki şimdi de servis önerilerini arttırmayı hedefliyor. Yeni duyurulan özellik Fresh Finds tür bazlı özel çalma listeleri oluşturuyor. Hem algoritma hem de insanlar tarafından belirlenen henüz popüler olmamış sanatçıların şarkıları bu çalma listelerinde yer alıyor. Kullanıcıların dinleme alışkanlıklarını izleyen yazılım, ek bir bilgi olarak interneti araştırıyor.

Spotify Favorilerinizi Yedekliyor !

Daha derinlemesine incelemek gerekirse Fresh Finds beş farklı seçenek ile geliyor. Fire Emoji seçeneği hip-hop, Basement seçeneği elektronik, Hiptronix vokal pop, Six Strings gitarın önde olduğu ve daha çok deneysel tarzda olan Cyclone şeklinde seçenekler bulunuyor.

Yeni listeler her çarşamba günü düzenleniyor ve bütün şarkıların popüler olma potansiyelleri bulunuyor. O yüzden sevdiğiniz bir şarkı bulduğunuz takdirde kaydetmeyi unutmayın. Discovery Weekly gibi Fresh Finds listelerinde de sadece güncel olanlar görülecek ve bir önceki haftanın listelerine erişim olmayacak. Fresh Finds koleksiyonu bugünden itibaren uygulama içerisinde yerini alacak ve kullanılabilir olacak. Fresh Finds özelliğini uygulama içerisinde Gözat bölümü altında bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir