Mobil Teknoloji

Telefonunuzu 1 Dakikada Şarj Edin

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde yaşayan bilim adamları, akıllı telefon sahiplerini ilgilendiren muhteşem bir çalışmaya imza attılar. Herkesin ortak sorunlarından biri; akıllı telefonunun şarjının uzun süre dayanmaması ve buna bağlı olarak belirli bir süre akıllı telefonlarının şarjının %100’e kadar dolmasını beklemeleridir. ABD’li bilim adamları, bu sorunu ortadan kaldıracak, akıllı telefonların bir dakika gibi çok kısa bir zaman diliminde şarj olmasını sağlayan pil üretmeyi başardılar. Stanford Üniversitesi’nde görev alan profesörlerin imza attığı muhteşem yenilik, akıllı telefon sahiplerine müjde oldu.

Bilim adamlarının akıllı telefonlar için üretmiş olduğu yeni pil, telefonun bir dakika içerisinde tamamen şarj olmasını sağlıyor. Uzun süren araştırmalar sonrasında üretilen pil, çok kısa sürede akıllı telefonu şarj edebilmesinin yanı sıra; şu an piyasada mevcut olan akıllı telefon pillerine oranla çok daha güvenli bir yapıya sahip.

Stanford Üniversitesi’nde geliştirilen yeni akıllı telefon pili, aynı zamanda dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabilecek. Bu sayede diz üstü bilgisayar sahipleri de şarj etme süresi sorunundan kurtulacak. Bu yeni alüminyum pil, piyasada mevcut olan lityum pillere göre çok daha büyük avantajlara sahip. Alkalin pillere göre de doğaya daha az zarar veriyor. Kimya profesörü Hongjie Dai, yeni ürettikleri alüminyum pil ile ilgili sözlerinde, bu pilin önceki çalışmalara göre çok daha başarılı olduğunu dile getirdi. Yaklaşık 2 V elektrik üreten pilin yanma riski de yok. Aynı zamanda bu pil daha esnek bir yapıya sahip ve çok daha ucuz bir malzeme ile üretiliyor olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir