Mobil Teknoloji Teknoloji

Apple’dan Yeni Gizlilik Bildirimi Adımı!

Dünya teknoloji devi Apple, önümüzdeki günlerde, Facebook gibi büyük sosyal medya uygulamalarının da itiraz ettiği yeni bir gizlilik bildirimi kuralını uygulamaya başlayacağını açıkladı. iOS 14.5 işletim sistemi telefonlarda kullanıma sunulduğunda bildirimler zorunlu hale gelecek. Ancak şirket yeni düzenleme ile ilgili kesin bir tarih vermedi.

Tek bir seferlik gelecek olan bildirimler, diğer büyük şirketlerin uygulamaları ve web sitelerindeki etkinliklerini izlemeden önce, kullanıcıdan izin istemesini gerektiriyor. Bu konuda dijital reklamcılık sektörü uzmanları, uyarının birçok kullanıcının izni reddetmesine neden olabileceği düşüncesinde. Apple, geçen Haziran ayında bu uygulamanın duyurusuna yer vermişti. Ancak Eylül ayında dijital reklamcılığa zaman tanımak için değişikliği erteledi.

Apple, geliştiricilere değişiklik öncesinde alternatif reklam araçları sağladığını da duyurmuştu. Araçlardan biri, uygulama indirme reklamları yayınlayan reklam verenlere hitap edecek bir araç. Bu da kullanıcılar hakkında bilgi vermeden reklam kampanyasından kaç kişinin uygulamayı indirdiğini görmelerine olanak sağlayacak. Özel tıklama yönetimi adı verilen başka bir araç ise kullanıcı uygulama içinden bir reklama tıkladığında devreye girecek, böylece kullanıcıyla ilgili verilere ulaşmadan önce gerekli tespiti yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir