Sponsor Yazılar

Pandemi Dönemi ve Sonrasında İşinize Yarayacak Şirket Güvenlik Sistemleri

Biyometrik geçiş sistemleri veya termal IP kamera gibi yoğunluk ölçüm cihazları insan trafiğine sahip olan bölgelerde kişi sayısı belirlemeyi sağlar. AVM koridorları, spor salonları, mağazalar, marketler, kafeler, oteller ve restoran gibi sürekli yoğun olan halka açık alanlarda kullanılabilir. Kamera sistemleri üzerinden cihaza ulaşan veriler ile kolayca kişi sayısı takip edilebilir.

 
casino hesap aktivasyonu

Yoğunluk ölçüm cihazları; kişi sayısını hesaplayıp eş zamanlı sonuçlar vermektedir. İçeride kaç kişi bulunduğunu ve içeriye daha kaç kişinin girebileceğini göstermektedir. Böylece yoğunluğun ve sosyal mesafenin, sürekli ve anlık olarak takip edilmesini sağlamaktadır. Güvenlik sistemleri arasında son dönemde öne çıkan cihazlardan olmaktadır.

Kamera sistemleri ile yoğunluk ölçüm işlemi yapan ve kişilerin sayısını doğru şekilde analiz eden cihazlar, tak-çalıştır özelliği ile kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. Mekanlarda kaç kişi bulunduğunu ve kaç kişinin daha içeriye girebileceğini, ne kadar süre beklenmesi gerektiğini bildiren özelliklere sahiptir.​​​​

Elektronik Güvenlik Çözümleri

Market ve mağazalar içerisinde bulunan insan sayısını ve içeride bulunan kişilerin sosyal mesafeyi korumasını kontrol etmek amacıyla termal IP kamera ve diğer kamera sistemleriyle yoğunluk ölçümü mümkün olmaktadır. Fakat metrekare olarak çok büyük alanlarda fazla iş gücü gerekebilir. Bu iş gücü firmalar tarafından sağlanmakta olsa da sosyal mesafeyi koruma ve uzaklık takibi zorlaşmaktadır.

Güvenlik sistemleri ile yoğunluk ölçümü çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Sensörler vücut ısılarını izleme konusunda hem kolaylık sağlar hem de iş gücü bağımlılığını azaltır. Böylelikle daha güvenli şekilde bir denetim yapılabilir. Elektronik güvenlik çözümleri ile pandemiye karşı kaliteli hizmetler sunan firmalardan biri de Sensormatic iş zekası çözüm hizmetleri olmaktadır. Firmanın sunduğu cihazlar ve yaptığı çalışmalar bir hayli dikkat çekmekte.

Temassız Ateş Ölçerler

Yapılmış olan son araştırmaların sonucunda bu tür pandemi hastalıkların en önemli belirtileri genellikle yüksek ateştir. Bu nedenle kalabalık ortamların girişlerinde termal IP kamera gibi yüksek ateş ile giriş yapanların tespit edilmesine yardımcı olan cihazlar bulundurulmalıdır. Giriş yapanların tespit edilip engellenmesi için temassız şekilde ateş ölçerler ve kamera sistemlerinden yararlanılmaktadır.

Parmak izi okuyucu ve turnike sistemleri gibi cihazların yanında giriş kapısına yerleştirilen kameralara çok büyük görevler düşmektedir. Temas olmadan kişilerin ateşini ölçerek vücut ısısındaki yüksekliği dokunmadan tespit edebilen cihazlarla, bu cihazları kullanan kişilere de virüs bulaşma riskini düşürülmektedir.

Biyometrik Geçiş Sistemleri

Temassız şekilde biyometrik geçiş sistemleri ile virüslerin bulaşmasını engellemek ya da bulaşma riski ve oranını azaltmak mümkün olmaktadır. Parmak izi okuyucu cihazlar gibi temaslı sistemlerden daha çok temassız sonuç veren termal kameralar ve biyometrik geçiş sistemleri kullanılarak, enfekte olma riski mümkün olan en az seviyeye indirebilimektedir.

Modern çağda gerekli hale gelen temassız geçiş sistemlerine ve turnike gibi sistemlere Sensormatic web sitesinden erişebilir ve ürünlerle ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir