Yazılım

Microsoft, Windows 7’nin ömrünü uzatmaya karar verdi

Günümüzde en çok tercih edilen işletim sistemleri arasında Microsoft’un Windows 7 seçeneği bulunuyor. Bu nedenle Microsoft, Windows 7’nin ömrünü uzatmaya karar verdi. 31 Ekim 2013 sonrasında kutulu olarak satılan Windows 7 kalmamıştı. Ancak bu tarih sonrasında Windows 7 yüklü bilgisayarlar piyasada bulunmaya devam etmişti.

Piyasalarda bulunan bilgisayarlarda bu sürümün sona ermesi gerekiyorken yeni gelen teknoloji haberlerinde bu tarih uzatıldı. Yeni karada ise son tarih 2016 Ekim’i göstermekte. Piyasada bu haberle mutlu olabilecek pek çok kullanıcı bulunmakta ve her durumda Windows 8’e yükseltin ibaresini gören kullanıcıların ısrarla bu işletim sistemini kullanması bu durumun ortaya çıkacağını göstermektedir.

Bu alanda uzatılan destek Windows 7 Professional sürümünü kapsamakta; home basic, home Premium, ultimate sürümlerinin kullanım süresi dolmak üzeredir. Özellikle yapılan teknoloji incelemelerinde kullanıcıların hala bu sürümü tercih ettiği görülmekte ve Windows 8’e geçmek için çok fazla talep olmadığı da belirtilmektedir. Windows 10 bu süreci ne kadar hızlandırır ve nasıl etliler soruları da bu konunun merak edilenleri arasında olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir