Yazılım

Dünya Genelinde En Hızlı microSD SanDiskt’ten Geliyor!

Tüm ekibi ile depolama alanı üzerinde büyük çalışmalar yürüten SanDisk’in dünya genelinde en hızlı olarak microSD kartının tanıtımım yaptı. Yeni kartının özelliklerine gelin yakından birlikte göz atalım. Depolama alanlarında büyük bir başarıya sahip olan SanDisk yapmış olduğu yeni çalışmalar sonucunda dünyanın en hızlı 256GB’lık microSD kartının tanıtımımı yaptı.

Neredeyse parmak ucu büyüklüğünde olan kart saniye bazında 100MB’a kadar veri transfer hızı ve 90MB’a kadar da veri yazma hızı sağlayabiliyor. 256GB SanDisk Extreme microSDXC UHS-I olarak açıklayabileceğimiz yeni kart, Samsuıng firmasının 256GB’lik microSD kart ürünü geride bırakarak bir adım ile daha önde oluyor.

Yeterince Başarılı Ama İsim Olarak Yeterli Değil

SanDisk’ın üretmiş odluğu kart hız konusunda oldukça başarılı bir konumda fakat isim konusunda aynı şeyi söylememiz pek mümkün değil çünkü 256 GB SanDisk Extreme microSDXC UHS-I adına sahip olan model de bir de 256GB SanDisk Extreme microSDXC UHS-I Premium Edition bulunuyor. Yapılan çalışmalar sonucunda ürünlerin testlerine baktığımızda Premium Edition olarak açıklanan kartların diğerinden çok daha yavaş ve ucuz durumda. Premium Edition modelli saniye bazında 95MB veri transfer hızı sağlıyor fiyat olarak 149.00 Dolar. Standart olarak kart ise yukarıda açıklamış olduğumu gibi saniyede 100MB veri transferi sağlıyor fiyat olarak ise 199.99 Dolar etiketine sahip.

Screen%20Shot%202016-06-29%20at%2015_46_50[1]

Geliştirilen Ürün Ne Zaman Satışa Çıkarılacak?

Her iki kart içinde yapılan testlerde suya, sıcaklığa, hasara ve X-RAY ışıklarına karşı büyük bir oranda dayanıklı. Standart olarak modelinin de 2016 yılının son çeyreğinde, Premium modelin ise Ağustos ayında kullanıcıların huzuruna çıkması bekleniyor.

Günümüzde artık yavaş yavaş tüm depolama birimlerinin bu tarz bir microSD kartlara geçiş yapacağını düşünüyorum bu bağlamda mekanik disklerin gün yüzünden kalmaya başlaması çok yakındır. Devir microSD ve SSD devri.  Sizlerde konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir