Teknoloji Yazılım

Oyun ve Mobil Uygulama Geliştirilenlere 250.000 TL Destek!

Türkiye sınırları içerisinde oyun ve mobil uygulama geliştiricilere KOSGEB tarafından yapılan çalışmalarla bilrikte büyük destek geliyor. Özellikle son zamanlarda mobil cihazlarda hizmet veren oyunlar ve uygulamaların üretiminde büyük işlerin yapıldığı ülkemizde görülüyor. Bu nedenle devlet tarafından yetenekli girişimcilere destek verme çalışmaları başlamış durumda.

Bu nedenle, Küresel alanda oyun ve mobil uygulamaların ülke ekonomisine sağladığı katkısını göz önünde bulunduran Küçük ve Orta Ölçekli İşetmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi olan KOSGEB, Bilişim Teknolojileri kategoriisnde oyun, ürün, mobil ve yazılım geliştirme işlemlerinde bulunan firmalara yönelik olarak büyük oranda desteklerde bulunacak.

Bilişim Teknolojikleri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi Teklif Çağırısı ile birlikte Bilişim Teknolojisi alanınında faalietlerinde bulunanlara ödenek olarak sunulacak olan KOSGEB, Bu ayın sonuna kadar gerçekleştirilen başvuruları değerlendirme altına alacak.

Yapılacak olan bu değerlendirmeler üzerinde aranana kriterleri üzerinde taşıyan projelere geri ödemesiz olarak 100.000 ve geri ödemeli 150.000 TL olmak üzere toplamda 250.000 liraya kadar destek sağlayacak. KOSGEB’in bu alana ayırmış olduğu özel fonunu toplamı 50 Milyon lira civarında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir