Teknoloji

Google’ın Android N ile Gelen Sanal Gerçeklik Ortamı: Daydream

Google firmasının Android VR olarak karşımıza çıkartmasını beklediğimiz sanal gerçeklik yazılımı Daydram adı ile kullanıcıların huzuruna sunuldu. Çoğu kişinin bildiği gibi teknolojinin ilerlemesi sonucunda günden güne çok daha iyi bir hale gelen sanal gerçeklik platformuna yeni yetenekler eklenip duruyor.

İlk olarak Oculus Rift ile gündeme çıkmaya yönelen, Arkasından Oculus’un Facebook tarafından satın alınması, Oculus firmasının kendisine ait bir platforma sahip olması gelişim sürecine tabii tutuldu. Hemen ardından da Facebook ve YouTube’un kullanıcıları için hazırladığı 360 derecelik videoları ile bir adım daha öne atılırken Samsung ve Oculus’un iş birliği ile ortaya çıkan Gear VR platformları kullanıcıları hizmet vermeye başladı.

Sanal gerçekliğe bilgisayar tarafından baktığımızda cülus Rift’e rakip olacak HTC Vive, Razer OSVR, Zeiss VR One, Avegant Glyph gibi farklı rakipler ortaya çıkarken Fove VR adındaki teknoloji ile beraberinde sadece kullanıcının kafa ve vücut hareketleri değil, Bunun dışında göz hareketleri d bu platforma dâhil edildi. Oyun konsollarında ise PlayStation VR ile bir yenilik ortaya çıkartmayı başaran Sony, PlayStatoın 4 ve yeni PlayStation versiyonlarında farklı açılarak kullanıcılarına sanal gerçeklik hizmeti sunacak.

nexus2cee_Screenshot-159[1]

Yukarıdaki firmaları dışında gelişime atılan NVIDIA’nın GeForce GTX 10 serisi ile çok daha başarılı bir hale gelen sanal gerçeklik ortamı Google’ın çok komplike bir yöntemi ile CardBoard ile sanal gerçekliği kullanıcıların buluşturmak hedefleniyordu. Google Street View, YouTube 360 gibi farklı desteklerde bulunan buy platform için Google tarafından yeni bir sanal gerçeklik yazılımı ortaya çıkması gerekiyordu.

Google gerçekleştirdiği çalışmalar ile birlikte Daydream adını verdiği sanal gerçeklik yazılımını Android N ile kullanıcılarına sunuyor. Daydream ilk olarak Nexus cihazlarının yanında Samsung, Huawei, Asus, Xiaomi, Alcatel, HTC, ZTE ve LG tarafından büyük oranda destek alacak. Daydream için Google’ın hazırladığı ürün tasarımını aşağıdan görebilirsiniz. Tek merak edilen konu cihazın fiyatının ne kadar olacağı? Tüm detayları ilerleyen zaman diliminde sizlerle paylaşacağız takipte kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir