Teknoloji

G.Skill Firmasından 4.266 MHz’lik Yeni RAM Modülü

Piyasada yer alan RAM modüllerinde oldukça büyük bir başarıya sahip olan G.Skill, Tident Z serisi modülleri ile 4.266 MHz hızlara kadar yükselebiliyor. G.Skilss firmasının en başarılı ürünlerden olan RipjawsX ve RipjawsV modüllerini seçimi yapılırken son dönemlerde büyük bir dikkat çeken TridentZ modülleri ile firma sahaları geri dönüyor. Bu noktada TridentZ kategorisine yeni bir ürün daha ekleyen G.Skill, Extreme Speed ürünün de dahil etiği yeni belleklerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

DDR4 seviyesinde karşımıza çıkan bellek ürünlerinde 8GB ve 16GB versiyonlar bulunacak ve 4266MHZ frekans hızına kadar ulaşabilecekler. Oldukça yüksek frekansa ulaşmayı başaracak olan yeni bellek modülerin de 1.35 volt değerinde bir güç tüketimi gerçekleştirecek. Tepkime süreçleri ise CL 19 – 23 – 23 – 43 zamanlama aralığında kullanıcılara hizmet verecek böylece sadece 2 x 8GB değerindeki versiyonları piyasaya çıkacak.

Bunun dışında 3.200MHz genişliğinde 2 x 8GB, 2 x 16GB, 4 x 8GB ve 4 x 16GB kitleri, 3.466MHz hızında ise2 x 8GB, 2 x 16GB, 4 x 8GB ve 4 x 16GB seçenekleri kullanıcıların seçimine sunulacak. 3.200MHz hızındakilerin tepkime süreleri ise CL 13 – 13 – 13 – 33, 3.466MHz’de ise bu rakamlar CL 14 – 14 – 14 – 34 olarak değişken zaman dilimler yer alıyor.

G.Skill firmasının geliştirmiş olduğu yeni RAM modüllerinin Intel’ın son döneme büyük bir şekilde damga vurmayı başardığı Skylake ürünü ve Z170 çip setleri için geliştirilen anakartlara uygun olarak üretildiğini söyleyelim. Konu hakkında kendi görüşümü dile getirecek olursam; Teknolojinin uçsuz bucaksız bir deniz olduğunu düşünüyorum çünkü günden güne yeni yeni ürünler eklenerek kullanıcılar hangi ürün seçimini yapacağı konusunda karşısına büyük seçenekler çıkıyor.

Yeni bir bilgisayar toplarken yada bilgisayarınıza ekstra parça takmak düşündüğünüz zaman dilimlerinde gündemi doğru oranda takip etmelisiniz aksine satı aldığınız ürüne gereğinden fazla para vererek zarara girebilirsiniz. Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle yorum yap kısmından bildirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir