Teknoloji

Asus Çubuk Bilgisayarı: VivoStick

Günümüzde bilgisayarlar artık iyice küçülmüş durumda daha öncesini hatırlarsanız kocaman ekranlı ve oldukça yavaş bilgisayarlar vardı. Özellikle son 10 yılı ele alacak olursak büyük bir ilerleme başlamış oldu. Bu büyük öncülüğün lideri ise tabiî ki laptoplar olmuştu. Oldukça kullanışlı olan bu bilgisayarlar dünyanın neresine giderseniz gidin yanınızda olabiliyor. Ve elektrik kesintisi gibi güç durumlarında çaresiz kalmıyordunuz.

Ve daha sonraları hayatımıza başka bir güzellik girdi ve o da tabletler oldu tabletler beraberinde de bir çok yeniliği getirdi ve sonuç olarak da android oldu diye biliriz. İşte bu şekilde de teknoloji cebimize kadar girmiş oldu. Son teknolojik gelişme olarakda IFA 2015 etkinliğinde tanıtılan Asus Vivostick hayatımıza girdi. Oldukça küçük olan bu bilgisayarlara mini adı verildi ve vivostick pazara sunuldu.

Asus VivoStick Nedir?

Kısaca ona dünyanın en küçük Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarı diyebilirsiniz. O kadar hafif ki ağırlığı sadece 70 gram 138 x 15 x 14 mm bir boyuta sahip. Size şu şekilde tarif edebilirim bir flash disk bellek ile kıyaslayabileceğiniz en küçük bilgisayar.  Fakat onun o kadar küçük olduğuna aldırmayın bir çok özelliği de beraberinde getiriyor.

Bir kere HDMI çıkışına sahip yani dilediğiniz monitöre ve ekrana bağlayabilirsiniz. 4 çekirdekli 2 GB RAM’a sahip ve microSD kart desteği sunabiliyor. Bunun dışında  WiFi, mikrofon girişi, hoparlör, USB bunları sayabiliriz.

Son olarak ise fiyatını duyunca şaşıracaksınız yurt dışı için sadece 129 dolar.

One thought on “Asus Çubuk Bilgisayarı: VivoStick

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir