Sponsor Yazılar

Arama Motoru Optimizasyonu Aşamaları

2509d8b5bf792edb8e1ebc277f7a819dGünümüzde daha çok SEO yani Search Engine Optimization olarak bilinen arama motoru optimizasyonu, Google ve benzeri ünlü pek çok arama motoru üzerinde oluşturulan sonuç listelerinde üst sıralarda gözükebilmek için markaların başvurduğu site içi ve site dışı iyileştirme çalışmalarının genel adıdır.

Reklamsız ve tamamen organik arama sonuçlarında ön plana çıkmak ve böylece bulunduğu sektörde yer alan tüm rakiplerini geride bırakmak isteyen markalar için ideal bir uygulama olan arama motoru optimizasyonunda doğru tekniklerin uygulanması halinde yüzde yüz olumlu sonuç alınabilmektedir.

SEO Çalışmalarının Markalara Katkıları

Ticaret sektöründe ürün ya da hizmetlerini dış dünyaya tanıtmayı ve bu yolla satış yapmayı hedefleyen markalar, kaliteli içerikler üretiyor olmalarına rağmen çoğu durumda kendilerinden daha kötü sitelerin Google arama sonuçlarında daha üst sıralarda olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bunun sebebi ise Google’ın yanıltıcı metotlar ile düşük kaliteli firmalar tarafından manipüle edilebilme ihtimalidir. Bu nedenle arama motoru optimizasyonu konusuna fazlasıyla özen gösterilmeli ve bu tür olumsuzluklar yaşamamak adına marka web sitelerine optimize edilmiş içerik girişleri gerçekleştirilerek her daim bu tür sitelerin önünde olunmalıdır.

SEO Çalışmalarının Aşamaları

Arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapılırken üç temel aşama üzerinden ilerlemek gerekir. İlk aşamada markaların sahip oldukları web sitelerinin Google arama botlarına uygunluğuna ve söz konusu sitelerin bu botlar tarafından rahatça taranabiliyor olmasına dikkat edilmesi önemlidir. Bundan ötürü web sitelerinin kodlamaları üzerine detaylı bir analiz yapılmalı ve sitelerin açılışları mümkün olduğunca hızlandırılmalıdır. Ayrıca yine marka sitelerinde Robots.txt ya da benzeri şifreleme dosyaları ile Google botlarının sitede gezinmelerine engel olunmamalıdır. Bunun dışında web sitelerinin mobil uyumluluğu da yine arama botlarına dost olan site altyapıları için dikkat edilmesi gereken konulardandır.

İkinci aşama ise site içi ve site dışı SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesidir. Site içi SEO uygulamalarında kaliteli içerik girişinin yanı sıra başlık ve metalara da özen gösterilmesi önemlidir. Site içi linkleme metodu bu aşamada kullanılarak ön plana çıkarılmak istenen sayfalar üzerinde oldukça işe yarayabilmektedir.

Çalışmaların Kilit Aşaması: Site Dışı SEO

Site içi SEO çalışmaları tamamlandıktan sonra geriye kalan son aşama ise kilit nokta da denilen site dışı SEO çalışmalarıdır. Site dışında arama motoru optimizasyonu için dikkat edilmesi gereken en önemli konu, marka web sitelerine spam sitelerden backlink almamaktır. Bunun yerine organik hiti yüksek olan yabancı kaynaklardan backlink almak, site dışı SEO çalışmalarında ideal bir tercih olarak nitelendirilebilmektedir.

esenyurt medyum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir