Sosyal Medya

Instagram Profilinizi Daha Güvende Tutmanız için Beş Öneri

Dünya genelinde popüler fotoğraf paylaşım platformlarından olan Instagram’daki hesabınızı çok daha güvenilir bir hale getirmek adına aşağıda vereceğimiz tavsiyelere uyabilirsiniz.

Profilinize Direk Olarak Telefon Numaranızı Eklemeyin

Instagram’ın Gizlilik Politikasına göre, Telefonun numaranız gizli olacak şekilde işaretlenmiş seviyede olsa bile profiliniz çok rahat bir şekilde bulunuyor. Bu sayede telefon numaranızı hiçbir şekilde sisteme kayıt etmeyin.

Fotoğraflarınızı Eklerken Konum Eklememeye Önem Gösterin

Instagram’da çok fazla paylaşım yapan kullanıcıysanız, Paylaşacağınız fotoğraflar da konumun nasıl ekleneceğin çok iyi bir şekilde biliyorsunuzdur Eğer, Profiliniz herkese açık seviyedeyse bu konum işlemleri sizler için bir takım sıkıntıları oluşturabilir. Evinizde paylaşmış odluğunuz bir fotoğrafa, Konum eklediğiniz varsayalım. Tatilde olduğunuz zaman yada başka bir konumda paylaşım yaptığınızda, Bu fotoğrafı herkes görebildiği için haliyle evinizde boş olduğundan dolayı hırsızların girmesi gibi bir takım sorunlar ortaya çıkarabilir.

Bağlantılı Olduğunuz Hesaplarınıza Dikkat Edin

Fotoğraflarını çok daha geniş kitlelere ulaştırmak için Facebook, Twitter veya daha farklı sosyal ağlar üzerinde Instagram hesabınızı ilişkilendirerek paylaşımları rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Fakat bu noktada, Fotoğraflarınızın herkese görünmemesi adına ilgi sitenin de gizlilik ayarları üzerinde durmanız gerekiyor.

Profilinizi Gizli Konuma Getirin

Fotoğraflarınızı ve profil bilgilerinizi sadece izin vermiş olduğunuz kullanıcılarına göstermek istiyorsanız, Gizli Hesap özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu durumda, Profilinize gidin ve Ayarlar bölümüne tıklayın. Bu seçenekten sonra hesabınızı sadece izin veriş olduğunuz kişiler tarafından görülecektir.

Reklam İçerikli Linklerden Uzak Durun

Instagram Profilinize Kimler Baktı gibi farklı tabirlerde bulunan bağlantılara kesinlikle tıklamayın. Eğer tıklarsanız direk size soracağı kullanıcı giriş formu sayesinde sizden bilgilerinizi alarak farklı kullanıcıları takip etmenizi böylece gereğinden fazla spam hesaplarınıza yönelmenize yol açacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir