Sosyal Medya

Facebook Mesajları Nasıl Şifrelenir?

Facebook Mesajları Nasıl Şifrelenir?

Facebook Mesajları Nasıl Şifrelenir?

 Sosyal medya platformlarının yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte ciddi kullanıcı kitlelerine ulaşan pek çok platform içerisinde Facebook platformu da yer alıyor. Yakın çevrenizden arkadaşlarınızın paylaştığınız düşünce, resim ya da videoları görebildiği platformun milyonlarca kullanıcısının bulunması her insanın bu ortamda olma ihtiyacı hissetmesine neden olmuş ve günümüzde bu anlamda dev bir şirketi meydana getirmiştir. Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Facebook platformu dünya çapında marka bir platform haline gelmiştir. Facebook üzerinden size gelen mesajları bir başkasının hesabınıza erişmesi halinde görülmemesi adına yapabileceğiniz yeni bir hamle mevcut. Yeni eklenti ile size gelmiş olan özel mesajları şifreleyebilme imkanına sahip oluyorsunuz. Şifresini bilmeyen bir kişinin mesajlarınızı okuması mümkün olmuyor.

 Arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle yaptığınız konuşmaların özel kalması elbette sizin için olduğu kadar herkes için önemlidir. Konuşmaların dışında kalan alakasız kişiler tarafından okunması hemen her kullanıcının canını ciddi manada sıkan faktörlerden. Üçüncü şahısların mahreminiz sayılan bir alanda dilediği gibi gezinebilmesinin önüne geçecek yeni eklenti oldukça hoşunuza gidecek. Özel mesaj bölümünden kredi kartı bilgilerini, açık adresini paylaşan kullanıcıların daha fazla hoşuna gidecek bir eklenti. İngiltereli bir uygulama geliştiricisi tarafından geliştirilen Crypter isimli eklenti sayesinde Facebook mesajlarınızı tek bir şifre ile şifreleyebilme imkanına sahipsiniz. Kullanımı oldukça basit olan eklenti de bir ana şifreye ihtiyacınız olacak. Mesajlarınızı üzerine tıklayarak şifreleyebileceğiniz eklentide şifreyi çözmek için ana şifrenizi kullanacaksınız.

 Önceden eklenti aracılığıyla belirlemiş olduğunuz şifreyi bilmeyen üçüncü şahısların özel mesajlarınıza ulaşması imkansız bir noktada bulunuyor. Bu bakımdan hesabınız ve özel mesajlarınız güvende kalacak. Şu an için Firefox ve Chrome tarayıcılarında çalışan eklenti ilerleyen dönemlerde tüm tarayıcılarda çalışır bir hale gelecektir. Geliştiricinin şifreleme sistemini mobil uygulama haline getirdiği haberleri de yayılmış durumda. İlerleyen dönemlerde mobil cihazlarınızda da kullanabilir hale geleceksiniz. Artık, Facebook üzerinden sizlere gelen mesajların bir başkası tarafından okunma endişesini taşımanıza gerek bulunmuyor. Yapacağınız tek şey birkaç tık ile eklentiyi kurmak ve şifre belirlemek. Geriye kalan işleri eklenti bir başına halledecektir. Kullanımı oldukça basit bir eklenti.

Facebook Mesajları Nasıl Şifrelenir?
Facebook Mesajları Nasıl Şifrelenir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir