Oyunlar

Battlefield’da Osmanlı İmparatorluğu ve Türkçe Dil Seçenekleri Olacak

Oldukça uzun zamandır duyurulması beklenen yeni Battlefield oyunu için ilk fragman bekleniyordu. Dün yani 06.05.2016 tarihinden itibaren gerçekleştirilen tanıtım etkinliği ile Battlefield 1 oyunu karşımıza çıktı.

EA Games tarafından geliştirilen yeni oyun Birinci Dünya Savaşını konu alıyor. Savaş yıllarını ele alan oyun da en çok merak edilen detay ORIGIN sayfasında karşımıza çıktı: Battlefield 1 Türkçe ve Osmanlı İmparatorluğunu senaryosunda barındıracak. Electronic Arts ve DICE tarafından gerçekleştirilen sunumlarla birlikte geliştirilen oyunun isminin Battlefield 1 olacağı kesinleşti. Çok yakın zaman öncesinde ortaya atılan söylentileri kanıtlayan tanıtım etkinliği ile birlikte, Battlefield 1’in ana temasının Birinci Dünya Savaşı olacağı kesinleşmişti.

Henüz bahsi geçene oyunun hikâyesine dair detaylı Bilgiler bulunması bile ORIGIN sayfası üzerinden merak konusu olan soruların cevaplarını bulabildik. Resmi Battlefield 1 sayfasında, Oyun içerisinde yayınlanacağı ifade edilen ilk eklenti paketleri ve detaylarına çok kolay ulaşılıyor. Bu paketlerin arasında Lawrence of Arabia isimli paketin olması dikkatleri üzerine çekiyor.

battlefield-1-osmanli[1]

Yukarıda ki görsele baktığımızda Osmanlı İmparatorluğuna karşılık olarak açıklamalar görebilirsiniz.

Battlefield 1 Kullanıcıların Karşısına Türkçe Çıkacak

Yukarıdaki açıklamaların dışında oyna dair bir diğer güzel ayrıntı ise Türkçe dil desteğinin olması. ORIGIN sayfasında desteklenen diller kısmına baktığımızda Türkçe’nin olduğunu görebiliyoruz. Oyun içerisinde seslendirmenin Türkçe ağırlıklı olması oldukça zor, Alt yazı desteğinin olacağı oyunun kesin bilgilerin arasında yer alıyor.

Electronic Arts Games’in önderliğinde olan oyun hakkında elde ettiğimiz bilgiler bunlarla sınırlı durumda. İlk FIFA 2016’nın daha sonra Battlefield 1’in Türkiye’de ki kullanıcılarına özel olarak dil desteği çıkartması EA’nın bu konuda büyük bir destek sağladığının belirtisi olarak görülüyor.

Bu nedenle yetenekli oyun geliştiricisi olan Electronic Arts Games’ın yapmış olduğu bu davranışlar firmaya daha fazla kazanç olarak geri dönüyor. Böylece satılan oyunlarda kazanılan müşteri potansiyeli farklı geliştiricilere nazaran daha iyi durumda olurken piyasada rakiplerinin önüne rahat bir şekilde geçebiliyor. Battlefield 1 hakkında elde edindiğimiz bilgiler henüz bunlarla sınırlı durumda en yakın zamanda gelen bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir