Nasıl Yapılır

iPhone 6’yı Daha Etkin Kılacak Sekiz Tavsiye!

Herhangi bir mobil cihaz satın almadan önce birçok kullanıcı farklı markaların üretmiş odluğu ürünleri inceleyip, Cihazların özelliklerini birebir araştırarak en iyisini tercih etme sürecine gidiyor. Fakat cihaz satın alındıktan sonra bir süre sonra o ilk heyecan kayboluyor ve cihaz kullanımı monotonlaşıyor. Kullanıcıların hep aynı özelliklerini kullanması sonucunda, Yeni özelliğe ihtiyaç duyan telefon sahipleri üreticinin gizlemiş olduğu özellikleri keşfetmekte zorluk çekiyor.

Apple hayranlarını uzun zamandan beri beklemiş oldukları ve 2014 yılı içerisinde tanıtıma çıkan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus cihazları kullanıcılara oldukça etkili özellikler sunmaya devam ediyor. Cihaz içerisinde bazı küçük ipuçlarıyla bu cihazları çok daha kişisel hale getirerek etkin kullanmanız mümkün durumda. Bu yazımızda iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelinizi daha da kişiselleştirme adına size ipuçları veriyoruz.

iPhone’a Yeni Klavye Eklemek

klavye[1]

iPhone cihazlarının klavye uygulamasından çok sıkıldıysanız bu çözümü deneyebilirsiniz. Direkt olarak AppStore hesabınıza giriş yapıp birbirinden farklı tasarımlara sahip olan klavye uygulamalarını indirebilirsiniz. Yeni uygulamanızı yükledikten hemen sonra Ayarlar > Genel > Klavye > Yeni Klavye Ekle yolunu takip ederek, Yüklemiş olduğunuz uygulamanın seçimini yaparak yeni klavyenizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Siri’nin Sesini Değiştirin

siri-ses[1]

Cihazınızda Siri uygulamasını kullanıyorsanız uygulamanın sesini istediğiniz şekilde bay ya da bayan olarak değiştirebilirsiniz. Bunun için, Ayarlar > Genel > Siri > Cinsiyet menüsünü takip ederek karşınıza çıkan seçeneklerden istediğinizi seçmeniz yeterli olacak.

Ekran Kaydırma Süreci

ekran-kaydırma[1]

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus cihazlarının ekranları oldukça büyük olduğundan dolayı tek parmak üzerinden kullanmak zor olabiliyor. Bu nedenle Home tuşuna basmadan, Sadece dokunma işlemi ile ekranı aşağıya kaydırıp kullanma sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Otomatik Uygulama İndirme Süreci

uygulama-indirme[1]

Geliştirilen yeni uygulamaları AppStore hesabınızı açmadan direkt olarak güncelleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar > iTunes & AppStore ayarlarını takip ederek “Apps” yanında bulunan düğmeyi yeşil konuma getirmeniz yeterli olacak.

Geçiş Animasyonlarını Kapatın

ekran-animasyon[1]

Ekranların arasında geçiş isteğinde bulunurken devreye giren geçiş tasarımları hoşunuza gitmiyorsa Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Hareketi Azalt düğmesini yeşil konuma almanız yetecek.

office 2013 satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir