Mobil Teknoloji

İphone Batarya İşini Çözdü

2018’e damgasını vuran konulardan biri, Apple’ın eski iPhone modellerinin amaca yönelik olarak azaltılmasıydı. Cupertino tabanlı organizasyon, bu bağlamda kendini korumuş ve bu tür bir uygulamanın, eski modellerin batarya uygulamasını etkilemekten kaçınmak için nihai amaç ile kullanıldığı ifade edilmiştir. Açıktır ki, bu temel açıklama müşterilerinin kırgınlıklarını kaybetmesi için yeterli değildir. Apple iPhone 6 ve iPhone X arasında tüm iPhone modelleri için iPhone pil ticaret programı adı altında bir fırsat taşıdı.

İPhone batarya ticaret programı nedeniyle, batarya ile ilgili sorunların ortaya çıkması durumunda, bataryalar ılımlı maliyetlerden arındırılır.

Şu anda iPhone SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ve X modelleri, pilin Türkiye’de 199 TL’den değişiyor. Program Aralık ayında sona erecek, maliyetler 319 TL’ye çıkacak. iPhone X pil değişimi 449TL kullanılarak üretilecek.

Bir iPhone müşterisi olduğunuz ve batarya ile ilgili sorun yaşayacağınız olasılığından dolayı, 31 Aralık’tan önce bataryanızı değiştirmenizi öneriyoruz. Ya da sonra tekrar benzer bir batarya için iki katına yakın ödeyebilirsiniz. Apple piller dışındaki özel idarelere rağmen 100 – 150TL. 50TL ödeyerek ve bir Apple’ın işçiliğini garantilemekten ziyade, iyi gelmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir