İnternet

Facebook’un Ücretsiz İnternet Hizmeti Kapatıldı!

Facebook yeni bir projeye başlamıştı. Bu projenin ismi Internet.org’du. Proje bütün dünyaya interneti olmayanlara internet katmak için çalışmaktaydı. Bu projede Free Basics diye bir proje daha vardı. Bu proje facebook ücretsiz internet olarak telefondan iş siteleri , yerel siteler ve bilgi alınabilecek sitelere girmeyi sağlamaktaydı. Asıl amacı internet erişiminin daha pahalı olabileceği yerlerde veri ücreti olmadan iş , yerel ve bilgi alınabilecek sitelerde gezinti yapılabilmesiydi. Mısır, Free Basics projesinin en çok kullanıldığı 2.ülkeydi ve aynı zamanda kapatıldığı 2. ülke oldu. Bedava internetle Facebook’a da giriş yapılabilmekte. Mısır Telekom Operatörü Etisalat Egypt, facebook ücretsiz internet hizmeti sunmaya 2 ay önce başladıklarını ve şuana kadar Mısır’da 3 milyon kişinin başvurduğunu, 1 milyon kişinin ilk defa internete girdiğini ve bu projede Mısır’da hayal kırıklığına uğradığını bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini belirtmekte.

Facebook’un ücretsiz interneti neden kapatıldı ?

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçmişte inandığı internet projesini herkese kanıtlamak için çalıştı ve farklı web servisleri için para talep etmeyecekti. Zuckerberg, bu duruma karşı gelenlere bu projenin açık internet kurallarına uygun olduğunu belirtti. Temel olarak açık bir platform olacağını ve bu projeyi gerçekleştirmek için ülkeden bir telekom operatörüne ihtiyacı olduğunu söyledi. Mısır’da yaşanan sorunun benzeri birkaç hafta önce Hindistan’da yaşanmıştı. Zuckerberg , bu projeye saygı duyulduğunu kabul etmek yerine tam tersini iddia ediyorlar dedi.
Bunun gibi bir projenin ülkemizde olduğunu düşünürsek gerçekten çok güzel olur. Ülkemizde şayet bu proje yapılırsa; Facebook’a , birçok internet sitesine ücretsiz girme imkanına kavuşabiliriz. Ücretsiz internet projesinin Türkiye’ye uğramasını bekleriz. Ücretsiz internet projende başarılar Mark Zuckerberg!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir