İnternet

Facebook’ta Çoklu Dille Durum Paylaşma Artık Kolay Hale Geliyor!

Dünya genelinde en çok kullanıma çıkan sosyal ağlardan bir tanesi olan Facebook artıkl bir durumu farklı dillerde destekleyerek paylaşmayı kolaylaştırıyor ve tüm kullanıcı hesaplarına bu özelliğini getiriyor. Tüm dünya genelinde yaklaşık olarak bir milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Facebook artık çok daha arklı diller üzerinde paylaşım yapmayı çok daha kolay hale getiriyor.

Geliştirilen bu özellikler sayesinde kullanıcılar biden fazla dilde paylaşım yapıyorsa oldukça işine yarayacak özelliklerden biri haline gelecek. Facebook tarafında çok daha öncesinde bu tarz bir paylaşımı farklı dillerde desteklemek mümkündü fakat farklı servislere yani üçüncü parti ürünlere ihtiyaç duyulmasıyla bir paylaşımı iki ya da çok daha fazla dil ile paylaşmak sosyal medya çalışanlarını zora sokuyordu. Facebook’un tüm kullanıcıların genelinde sunacağı bu özelliği sayesinde standart paylaşım ekranına birden fazla dil desteği yapılacak.

Tabii Facebook2un bu yeni özelliği sadece tanıtımı iş bireyleri, Kurum ve kuruluşlara sadece çıkmıyor. Artık çoğu kişi profilinde çift dil destekli bir paylaşımda bulunabilecek. Örnek vermek gerekirse Facebook’u varsayılan ülke dili ile kullanan kullanıcıysanız paylaşımınızı farklı dillerde yaptığınızda İngilizce kullanan birisi paylaşımınızı İngilizce dilde görecek. Bu da içeriğin farklı dillere göre çok daha iyi görünmesine neden oluyor.

Esasında bu özelliğin geliştirilmesi oldukça iyi fakat benim görüşüm sadece profili onaylı, kurum ve kuruluşlara gelmesi yönünde. Çünkü bu özelliği çok daha kurumsal bireyler tarafından kullanılması daha iyi bir etki yaratacağından dolayı tam amacına göre kullanım olacak. Bakalım ilerleyen zaman dilimlerinde ne gibi seçeneklerle karşımıza çıkacak standart kullanıcıların başka dil bilmediklerinden dolayı hala tek bir dil üzerinden paylaşımın yapılacağını düşünüyorum. Facebook’un bu özelliği hakkında düşüncelerinizi bizimle konu altından yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir