İnternet

Artık Google Play Store ile Beta Testlere Katılabilirsiniz

Google firmasının geliştirmiş olduğu Android yazılımının meraklı kullanıcıları için artık beta testleri Google Play Store üzerinden erişim açıldı. Çoğu kişinin bildiği gibi Android tarafında birçok yeni mobil uygulamaya gelen yeniliklerle BETA ya da Alfa olarak karşımıza çıkan test sürümleri meraklıların dikkatini çekiyor.

BETA olarak boy gösteren uygulamaları kullanabilmek için BETA Kullanıcı niteliğini taşımanız gerekiyor. Bir uygulamanın BETA olarak kullanıcısı olmak için Google+ sayfasına üye olmanız, Daha sonra katılım sayfasına ilişkin ve güncelleme işlemlerini yapmanız gerekiyordu. Bütün bunların hepsi bilgisayar üzerinden yapıldığı için oldukça uğraştıran yöntemdi.

google-play-beta-tester-1[1]

Google tarafından bu kayıt zorluğu farkına varılarak Google Play Store üzerinde gelen 6.7.07.E güncellemesi ile birlikte artık direkt olarak Play store uygulaması sayesinde istediğiniz uygulamalarla birlikte BETA TEST kullanıcısı olarak katılım yapabiliyorsunuz. Yukarıda yer alan resme göz attığınızda WhatsApp’ın uygulamasında “Benzer Uygulamalar” altında “Become a Tester” gibi farklı bir bölüm bulunuyor, Bu seçeneği kabul ederek BETA Kullanıcısı olabiliyorsunuz.

Daha sonra ikinci resme baktığınızda ilk olarak başta BETA Kullanıcısı istediğinizin alındığı, Birkaç dakika sonrasında sizlere Play Store üzerinden BETA Test Kullanıcısı olduğunuz için uygulamanın eski versiyonu Kaldır ve gibi seçim geliyor. Burada yapmanız gereken ilk olarak eski uygulamayı kaldırmanız daha sonra Google Play üzerinden BETA için geliştirilen yazılımı indirerek BETA versiyonunu kullanabiliriz.

google-play-beta-tester-2[1]

BETA Kullanıcısı olmak sadece WhatsApp gibi uygulamalar üzerinde kısıtlı olmayacak çünkü farklı uygulamalar sürekli olarak gelişim sürecinde olduğu için Google Play Store’da BETA kullanımına açılan uygulamaların hepsini nihai kullanıcılardan önce rahatlıkla indirebilir, yenilikleri kullanan ilk kişi sizler olabilirsiniz.

Yukarıda dile getirdiğim tüm işlemleri yapabilmek için Google Play Store uygulamasında ki Ayarlar bölümüne gelerek en alt kısımda yer alan güncelleme versiyonuna bakmalısınız, Eğer 6.7.97.E sürümünü kullanmıyorsanız internet üzerinden APK dosyasını indirerek cihazına kurulum yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir