İncelemeler

LG G5 Özellikleri

Son yılların atakta olan firması LG çıkarmış olduğu akıllı telefonlarla pazarda büyük ses getirmeye başladı diyebiliriz. Farklı tasarımı ve tuş kombinasyonları, diğer firmalara göre uygun fiyatlı olmasıyla büyük bir kitlesi oluşmaya başlayan LG’nin geçtiğimiz günlerde IFA’da tanıtılan yeni telefonu LG G5‘e biraz daha yakından bakalım.

Öncelikle telefonun ilk göze çarpan özelliği alt kısmının kolayca çıkarılabilmesi ile batarya değişim imkanı sağlaması. (Bazılarının elinde oyuncak olabilir, aman dikkat). Eğlenceli reklam sunumları ile “Daha fazla oynadıkça hayat güzel” mottosunu benimseyen LG’nin ayrıca bu tanıtımda dünya kadar aksesuar tanıttığını da belirtelim.

LG G5’in teknik özellerine bakacak olursak: Boyut: 149.4 x 73.9 x 7.7 mm 159 gram, ekran: 5.3 inç. (1440 x 2560) Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor, işletim Sistemi: Android 6.0 Marshmallow, işlemci: 2.2 GHz hızında çalışan Snapdragon 820, grafik birimi: Adreno 530, ram: 4 GB LPDDR4, kamera: 16 Megapiksel f/1.8 değerinde arka, 8 Megapiksel ön kamera, batarya: 2.800 mAh, depolama: 32 GB (microSD kart ile 200 GB’a kadar artırılabilir), bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type – C.

LG G5’in özellikleri arasında bu sefer metal yapıya sahip bir tasarım göze çarpıyor. Önceki serilerde plastik kullanımı hayli eleştirilmişti. Arkada lazer otofokus destekli iki tane kamera göze çarpıyor. 5.3 inçlik ekranla IPS LCD panel sunuyor ve ekran görüntüsü gerçekten inanılmaz. LG G5’in fiyatı ile ilgili henüz bir bilgi yok.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir