Genel

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliyor!

Microsoft Hololens

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliyor! 2016 yılı içerisinde sanal gerçeklik teknolojisine odaklanıp geliştirileceğiniz uzmanların görüşlerinden öğrenmekteydik. Yeni yıla daha girmeden haberleri gelmeye başlayan teknolojinin hızla geliştirileceğini kimse tahmin etmiyordu ancak hayatımıza çok hızlı bir giriş yapacağa benziyor. Kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sunacak olan sanal gerçeklik gözlüğü ve kıyafetleri yakın bir zamanda satışa sunulacak. Oculus’un projesini Kickstarter’da tanıtmasının ardından çığ gibi büyüyen teknoloji büyük şirketlerin dikkatini çekerek bu anlamda girişim ve yatırımlar yapmalarına sebep oldu. Kendi ürünlerini geliştiren şirketler piyasadaki yerini çoktan aldı bile.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliyor!

Samsung Gear VR

Kore kökenli teknoloji devinin sanal gerçeklik cihazı olarak sunulacak olan Gear VR çoğu kullanıcının sabırsızlıkla beklediği ürünler arasında.

Harici olarak güç kaynağı ihtiyacı bulunmayan cihazın Samsung Galaxy sahipleri tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini söylemek mümkün.

Lenslerin önüne yerleştireceğini telefon ile usb bağlantısı yapıyor ve sanal gerçeklik cihazınız kullanıma hazır oluyor. Super AMOLED ekran özelliklerinden sonuna kadar yararlanacağınız cihaz hazır!  Birçok film ve oyunu sanal gerçeklik teknolojisi ile deneyimleyebileceğiniz cihaz fazlasıyla hoşunuza gidecek.

Microsoft Hololens

Microsoft Hololens tanıtım videosunun yayınlanmasının ardından insanları mest eden bir cihaz olduğunu çoktan kanıtladı. Baştan sona sanal gerçeklik teknolojisinin ne olduğunu ifade edecek kapasitede bir cihaz. Odanızda masa üstünde dilediğiniz oyunu Hologram teknolojisi ile oynayabileceğinizi söylesek ne düşünürdünüz?

Oculus Rift

Bilimkurgu filmlerinden sonra sanal gerçekliği gündeme getiren bir cihaz olma özelliği taşıyor. Oculus Rift’i böylesi bir ürün geliştirilmesi için pek çok kişi bağış yağmuruna tuttu. Geliştirmelerde elde edilen bağışlarla daha da hızlandırıldı.

Playstation VR

Motion Blur etkisini en aza indirecek olan 5.7 inçlik OLED ekran Project Morpheus olarak isimlendiriliyor. 120 HZ’e kadar hızlandırma yapılan cihaz 120 FPS oyunculuk deneyimi sunuyor.

Sanal gerçeklik daha önce görmediğiniz hatta hayalini dahi kurmadığınız bir teknoloji olma özelliği ile dikkat çekiyor. Teknoloji devlerinin geliştirdikleri ürünlerle hızla gelişen teknoloji gelecek on yılın popüler teknolojileri arasındaki yerini alacak. Zaman içerisinde daha geliştirilecek olan teknolojinin gerçek anlamda mutlu edici özelliklere sahip olacağı düşünülüyor. İlerleyen dönemlerde sahip olmak isteyeceğiniz bir teknoloji.

Microsoft Hololens
Samsung Gear VR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir