Genel

iOS 9.3.2 Düşük Güç ve Gece Modu Kullanıcılar için Yayınlandı!

Apple’ın geliştirdiği iOS’un yeni sürümü iOS 9.3.2 hata düzeltmeleri, güvenlik geliştirmeleri ve iki farklı etkili özelliği ile kullanıcılara sunuldu. Mart 2016 yılında ilk olarak iOS 9.3 sürümünü yayına alan Apple, Kullanıcıların şikayet etmiş olduğu bazı hatalar nedeniyle çeşitli hataları gidermelerini barındıran iOS 9.3.1 sürümü hızlı bir şekilde kullanıcılarına sunmuştu.

Apple gün içerisinde uzun bir süredir geliştiricilerine sağladığı iOS işletim sisteminin yeni sürümünü iOS 9.3.2 versiyonu tüm kullanıcılar adına yayına aldı. Bir önceki sürüme göre çok daha farklı iyileştirmeler üzerinde barındıran yeni iOS güncellemesi geliştiriciler için beta sürecinde yer alırken aynı zamanda Gece Modu ve Düşük Güç Kullanım Modunu beraberinde getirmişti fakat Apple yayınlandığı güncellemenin içerisindeki bu özelliklerinden hiçbir şekilde bahsetmemişti yine de Apple kullanıcıların merakla beklediği Gece Modu ve Düşük Güç Kullanım Modu özelliğini iOS 9.3.2 güncellemesi ile birlikte tüm kullanıcılarına sunmaya başladı.

Gece Modu Nedir?

Android’in henüz sürüm kodu hiçbir şekilde belli olmayan Android N sürümünde de yer verdiği Gece Modu özelliği, Apple tarafından çok daha erken bir süre içerisinde kullanıcıları için sunulmuş durumda. Gece Modu sayesinde telefonunun ara yüzünü beyaz yerine ağırlıklı olarak siyah renklere yer eriliyor, Böylece yer aldığınız ortam karanlıkken telefonunu ara yüzü gözlerinizi hiçbir şekilde etkilemiyor ve daha rahat bir kullanım ortamı sizlere sunuyor.

haber%20ici%20foto[1]

Geliştirilen yeni güncelleme iOS platformu için büyük bir önem taşıyan bu iki yeniliğin yanında iPhone SE ile uyumlu çalışmayan bazı Bluetooth aksesuarlarını cihaza sorunsuz olarak bağlanabilmesi için yardımcı oluyor.

Apple Tarafından Güncelleme Özeti

  • iOS 9.3.2 büyük oranda sorun gidermeleri içerir ve iPhone’unuzun ya da iPad’inizin güvenliğini yükseltir.
  • Bluetooth aksesuarlarının, iPhone SE ile eşleştiğinde ses kalitesi ve bazı problemler
  • Mail ve Mesajlar uygulamasında Japonca Kana klavyesine yer verildiğinde e-Posta adreslerinin yazılmasını önüne geçen sorunlar düzeltildi.
  • Alex serisini kullanan VoiceOver kullanıcıları için aygıt üzerinde noktalama işaretlerini yada boşlukları duyurmak adına sorunlar giderildi.

gibi farklı sorunları düzeltildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir