Genel

Google Phone 2016 Yılının Sonlarında Gelebilir!

Android pazarında başarısını kabul ettirmek için çalışmalarda bulunan Google firmasının bu yılın sonucuna doğru olarak geliştirmiş odluğu amiral gemisinin başına gece ve çok kısa süre içerisinde Google Phone’u piyasaya çıkartacağını açıkladı.

Apple, Samsung, HTC ve farklı markaların yıllarından beri kendisinin akıllı telefonu ile başarılarla anılmak isteyen Google’ın çalışmaları tüm hızla devam ediyor. Apple denildiğinde akıllara direk olarak iPhone ürünü geliyorsa, Samsung denilince de kullanıcıların akıllarına hemen olarak Galaxy serisinin modelleri geliyor.

Google tarafına göz attığımızda LG ve Motorola gibi farklı markalarla Nexus ürününü çıkarttı böylece Android piyasadaki kontrolü bir türlü sağlayamadı. Bu duruma bir son vermek isteyen başarılı teknoloji devi, 2016 yılının sonlarına doğru Android yazılımına kendi adıyla hakim olmayı hedefleyecek.

2016 yılının başında Google’ın CEO’su koltuğunda oturan Sundar Pichai, Google Phone hakkında hiçbir şekilde ayrıntılı detay vermedi fakat gereğinden çok daha fazla yatırım yapılacağına dair bir takım açıklamalarda bulunmuştu. Bu duruma bir başka deyiş ile birlikte firma, Kendilerinin sahip olduğu akıllı telefon projesini bir adım daha ileriye taşıyarak Google’ın donanım ve yazılımlarının üzerinde çok daha yetenekli bir kontrole sahip olması.

Motorola firmasının eski CEO görevlisi Rick Osterloh’un Google tarafına dahil edildiği düşünüldüğü zaman, Birkaç ay içerisinde yeni bir amiral gemisi ile karşı karşıya kalabileceğimizi tahmin ediyorum. Akıllı telefon pazarında Google Phone’un ne gibi bir başarısı olacak hep birlikte yakında göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir