Genel Mobil Teknoloji

Asya’da Büyük Etki Yaratan 4 Dolarlık Telefonlar Üretime Çıkıyor!

Yaklaşık olarak dört dolara bir akıllı telefonunu satışını gerçekleştireceğini açıklayan Hindistan asıllı firma bu hafta telefonların hepsini kullanıcılarına teslim ediyor. Teslim tarihi ise 30 Haziran 2016 olarak belirlendi. Hindistan’da faaliyet gösteren Ringing Bells, Yaklaşık olarak bundan dört ay öncesinde dört dolar fiyat etiketine sahip bir telefonun satışını yapacağını açıklamış böylece yetmiş milyon adet ön sipariş almıştı.

Freedom 251 model adına sahip olacak cihazın üzerinde dört inçlik bir ekran bulunacak. Ürünün fiyatının düşük olmasıyla birlikte çoğu kişi tereddütte fakat meraklarının önüne geçemedikleri için cihazdan sipariş vermiş durumda.  Hindistan Hücresel Veri Kurumu tarafından gerçekleştirilen açıklamalarda, Cihazın tüm parçalarının toplamda 40 Dolar değerinde olduğunu ve firmayı dolandırıcılıkla suçlandığını dile getirmişti.

freedom-251-promo[1]

Cihazın dış görünümüne yukarıdaki resimden baktığımızda ilk olarak Çin malı Adcom Ikon 4 ile aynı olduğunu ve bir takım noktalarında iPhone’un tasarımından alındığı bariz belli oluyordu. Bu durumun üzerine giden firmanın yönetici koltuğunda oturan Mohit Goel, Yapılacak olan tüm eleştirilere açık olduğunun altını çizerek hiçbir şekilde üretimden vazgeçmeyeceklerini dile getirmişti.

Cihazın Özellikleri Fiyatına Göre Dikkat Çekici!

Cihazın teslimi bu hafta yapılacak, Kullanıcıların eline geçecek telefonda 1GB RAM, 4” QHD IPS ekran , 1.3GHz işlemci bulunurken, 8 GB depolama alan ayrıca 8MP arka ve 3.2MP ön kamera ile hizmet verecek seviyede batarya konusunda 1.800mAh yapısında pil hacmi bulunuyor.

Hükümetin Desteği ile Satışa Çıkıyor Olabilir

Geçen sene kuruluşa çıkan Ringing Bells firması çok kısa süre içerisinde 50 Dolarlık bir telefon ile gündeme gelmişti böylece adından da söz ettirmeyi başarmıştı. Neredeyse zararına bir üretim yaptığı yönünde üretim yapan firmanın devlet tarafından desteklendiği düşünceleri büyük bir şekilde söylentileri dolanıyor. Bakalım 30 Haziran 2016 tarihinde kullanıcıların ellerine telefon geçtiğinde ne gibi açıklamalarda bulunacak merak konusu. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak bize ulaştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir